Noul Cod Rutier a fost RESPINS

Noul Cod Rutier a fost respins, desi Romania are o problema majora in ceea ce priveste circulatia pe drumurile publice. Comisia Europeana informeaza ca 2013 este al doilea an consecutiv in care s-a inregistrat "o scadere impresionanta" a numarului de persoane ucise pe soselele Europei. Astfel, conform cifrelor preliminare, numarul deceselor rutiere a scazut cu 8% in comparatie cu 2012, dupa o scadere de 9% intre 2011 si 2012.

In Romania, numarul deceselor la un milion de locuitori a scazut cu 9% in 2013 fata de de 2012, de la 101 la 92, dar ramane tara cu cele mai multe decese. Romania este urmata in aceasta statistica de Luxembourg si Polonia, unde s-au inregistrat 87 de decese la un milion de locuitori si de Letonia - 86. La polul opus se afla Suedia, cu 28 de decese la un milion de locuitori, Marea Britanie, cu 29, si Spania, cu 37. Malta este singurul stat in care numarul deceselor a crescut, de la 27 la un milion de locuitori in 2012, la 54 anul trecut.

Senatorii au adoptat, cu 119 voturi "pentru, doua "impotriva" si o "abtinere" raportul de respingere a Proiectului de lege pentru modificarea Ordonantei de urgenta 195/2002 privind circulatia pe crumurile publice. Raportul de respingere a fost propus plenului Senatului de Comisia pentru administratie publica, cea juridica si cea de aparare.

Proiectul privind modificarea OUG 195/2002 prevedea inasprirea sanctiunilor pentru fapte cu pericol social deosebit si care influenteaza direct siguranta traficului, precum nerespectarea normelor privind trecerea la nivel cu calea ferata, conducerea unui autovehicul sub influenta bauturilor alcoolice, conducerea pe autostrada pe contrasens sau a unui autovehicul a carui inmatriculare este suspendata, dar si pentru depasirea limitei legale de viteza cu peste 60 km/h. Senatul este prima camera a Parlamentului sesizata cu privire la noul Cod Rutier.

Codul Rutier este valabil din data de 19 ianuarie 2013, cand au intrat in vigoare noile reguli de eliberare a permiselor, care presupun, intre altele, si efectuarea unor examene medicale. De altfel, in ultima luna, numai in Bucuresti au fost eliberate 40.000 de permise noi de conducere, cele mai multe solicitari venind din partea persoanelor de varsta a treia si a soferilor profesionisti, potrivit romaniatv.net.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

BNR face un sondaj despre „avuția românilor”. Câte gospodării din țară vor fi „interogate” și ce vor fi întrebați oamenii!

Friday, 11 July 2025

Elaborarea statisticilor privind distribuția avuției gospodăriilor populației de către BNR a fost recomandată de OCDE în cadrul procesului de evaluare a României pentru admiterea &ic...

„Tehnologii învechite, calitate slabă”: Armata română renunță la Kalașnikov și anunță un program de înzestrare cu arme de tip NATO!

Friday, 11 July 2025

Ministerul Apărării Naționale (MApN) intenționează să achiziționeze 200.000 de pistoale, arme de asalt, puști cu lunetă și mitraliere moderne, compatibile NATO, pentru înzestrarea mili...

Ilie Bolojan anunță schimbări: “Magistrații se pensionează prea rapid, trebuie să creștem vârsta”!

Friday, 11 July 2025

Premierul Ilie Bolojan a susținut vineri, la finalul unei săptămâni marcate de asumarea răspunderii în Parlament pe primul pachet de măsuri fiscale, o conferință de presă în ...