Noul Cod de etica si deontologic al politistului, in dezbatere publica

Noul Cod de etica si deontologic al politistului, in dezbatere publica

   Agerpres

Politistului i se interzice abuzul sau orice alta fapta savarsita in indeplinirea indatoririlor prin care aduce atingere drepturilor si libertatilor fundamentale ale persoanei sau statului de drept.

Noul Cod etic si deontologic al politistului, elaborat de Ministerul Administratiei si Internelor, interzice utilizarea numelui sau a imaginii institutiei in scopuri electorale, activitatile de natura sa prejudicieze imaginea institutiei si ii obliga pe oamenii legii sa adopte o atitudine politicoasa.

Proiectul de Lege privind noul cod etic si deontologic al politistului este supus dezbaterii publice pe site-ul www.mai.gov.ro, urmand ca dupa aceasta perioada acesta sa fie inaintat Parlamentului.

Potrivit Ministerului Administratiei si Internelor, acest Cod a fost conceput pentru a raspunde nevoii de reglementare a standardelor de conduita pentru politisti si este suma unor principii si reguli care in viitor vor constitui un criteriu important in evaluarea calitatii activitatii si integritatii politistului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
759

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
245

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
202

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...