Andronescu: Inspectorii care i-au speriat pe directori cu incetarea activitatii vor pleca!

Andronescu: Inspectorii care i-au speriat pe directori cu incetarea activitatii vor pleca!

 Ecaterina Andronescu, ministrul Educatiei  

Ministrul Educaţiei va evalua rapid activitatea inspectorilor generali şcolari şi a adjuncţilor acestora după care va hotărî care dintre ei vor fi eliberaţi din funcţie, coform OUG privind deconcentratele, primii vizaţi fiind acei inspectori care i-au speriat pe directori cu încetarea activităţii.

"Cred că va înceta activitatea acolo unde nu există performanţă, acolo unde inspectorii i-au speriat pe directori cu încetarea activităţii", a declarat, luni noaptea, agenţiei MEDIAFAX, ministrul Educaţiei, Ecatrina Andronescu.

Totodată, ministrul a precizat că "nu îşi poate permite să bulverseze" sistemul de învăţământ aflat deja în perioada evaluărilor (miercuri încep tezele cu subiect unic din semestrul al doilea - n.r.), apoi pregătirile pentru bacalaureat.

Din acest motiv, evaluarea care va fi făcută "rapid" va începe cu inspectorii care au creat probleme în sistem şi care nu au obţinut performanţă, ei fiind primii care vor fi eliberaţi din funcţii. Ministrul Educaţiei ar avea posibilitatea, potrivit OUG 37/2009, să elibereze din funcţie, prin ordin, inspectorii generali şcolari, inspectorii adjuncţii şi directorul Casei Corpului Didactic.

Ecaterina Andronescu a subliniat încă o dată că nu se pune probleme schimbării directorilor de şcoli, după ce unii inspectorii şcolari, i-au somat deja pe şefii şcolilor să "îşi facă bagajul pentru că vor fi schimbaţi din funcţii prin OUG 37". Ministrul Educaţieiva semna, potrivit OUG 37/2009, contracte de management cu inspectorii generali şcolari, iar aceştia, la rândul lor, cu adjuncţii.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sportivii de la LPS Botoșani, campioni naționali (și) la semimaraton U20! (foto)

astăzi, 15:40
7

În perioada 20 – 21 aprilie 2024 sportivii din cadrul secției de atletism a Liceului cu Program Sportiv din Botoșani au participat la Finala Campionatului Național de Semimaraton pentru...

Carne de miel vândută direct din mașină, polițiștii locali din Botoșani au intensificat controalele înaintea Paștelui!

astăzi, 15:22
32

Polițiștii locali din Botoșani au identificat, în urma controalelor de săptămâna trecută, două persoane în parcarea supraterană de la Piața Centrală care ofereau spre v&aci...

„Semințele recunoștinței” plantate de elevi și persoane cu dizabilități din Botoșani! (foto, video)

astăzi, 14:58
80

Două activități de suflet au avut loc în cursul zilei de luni la Liceul „Alexandru cel Bun” din municipiul Botoșani în cadrul unui proiect inițiat de preotul Ioan Iordachi...