Noul Cod al Educatiei - Vezi prin cate evaluari vor trece elevii!

Noul Cod al Educatiei - Vezi prin cate evaluari vor trece elevii!
Elevii vor fi evaluati la sfirsitul claselor a II-a, a VI-a si a X-a (la nivelul scolilor) si la finele claselor a IV-a, a VIII-a si la bacalaureat (la nivel national).

Reglementarile apar in proiectul Legii Educatiei, trimis de Guvern parlamentului. Executivul va veni pe 15 septembrie in fata legislativului, pentru a-si asuma raspunderea pe acest pachet de legi.

Prima evaluare a scolarilor este una predictiva si va fi realizata de cadrele didactice la inceputul fiecarui an scolar. Se urmareste stabilirea nivelului initial al cunostintelor / deprinderilor / abilitatilor si aptitudinilor pentru fiecare elev, anunta Mediafax. Rezultatele acestei evaluari nu vor fi trecute in catalog.

Un alt tip de evaluare este cel sumativ - atit la nivelul intregii clase si al scolii, cit si prin teste si examene nationale.

La finalul clasei a II-a, elevii vor fi evaluati la competentele de baza: scris - citit si operatii matematice elementare.

La finalul clasei a VI-a, se vor evalua competentele cheie in anumite domenii, comunicarea in limba romana, comunicarea in limbi straine, competentele in matematica si in stiinte sau tehnologii.

La finalul clasei a X-a se va face o evaluare din toate domeniile de competenta cheie: comunicare in limba romana, comunicare in limbi straine, competente in matematica, stiinte si tehnologii, competente digitale, "a invata sa inveti", competente sociale si civice, initiativa si antreprenoriat, sensibilitate si expresie culturala.

Bacalaureatul va avea 3 probe scrise obligatorii

Potrivit noului cod al educatiei, examenul de bacalaureat va consta in 3 probe scrise: limba si literatura romana (materna), o proba scrisa in functie de profil  (matematica / istorie) si o proba scrisa la alegere (fizica, chimie biologie sau informatica / geografie, filosofie, logica, argumentare si comunicare, economie, psihologie, sociologie).

Media de promovare ramine 6, iar nota minima la fiecare examen este 5.

Acestor 3 probe se adauga si evaluarile din timpul anilor de liceu.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

PSD Botoșani : „Lumina Sfântă să vă călăuzească pretutindeni, cu liniște și pace în suflet!”

astăzi, 13:09
14

Să întâmpinăm cu bucurie Sărbătoarea Paștelui și să împărtășim împreună taina Învierii Mântuitorului!Lumina Sfântă să vă călăuzească pret...

(P) Geamuri curate, fără pete și fără stres, în 5 pași simpli

astăzi, 11:52
66

Știi acel moment când soarele strălucește fermecător prin ferestre și scoate la iveală urmele inestetice ale degetelor, petele lăsate de picurii de ploaie sau urmele de la ultima sesiune ...

Incendiu în balconul unui apartament din Botoșani, proprietara a suferit un atac de panică! (Foto)

astăzi, 11:32
326

Deși era acasă, proprietara nu  și-a dat seama ca ard lucrurile din balcon. Un vecin a observat ca iese fum și a sunat la 112 după ajutor.La caz s-au deplasat pompierii din cadrul Detaș...