Noua magistrala de gaz elimina problema presiunii la gaz, spune prefectul!

Noua magistrala de gaz elimina problema presiunii la gaz, spune prefectul!
Magistrala de gaz Botosani-Harlau a fost inaugurata vineri, la ora 11.00, in prezenta secretarului de stat in Ministerul Economiei, Claudiu Stafie, a directorului general al Trans Gaz, Florin Cosma. La inaugurare au participat si reprezentantii autoritatilor locale, primarul Catalin Mugurel Flutur, prefectul Cristian Roman, precum si presedintele Consiliului Judetean, Mihai Tabuleac.

"Pentru Ministerul Economiei acesta este un proiect foarte important. Conducta va asigura diversificarea gazului in judetul Botosani, dar si o presiune mai mare. Este cea mai mare investitie a Trans Gaz din zona Moldovei", a declarat secretarul de stat Claudiu Stafie. 



Prefectul Cristian Roman a precizat ca finalizarea tronsonului de gaz Botosani-Harlau este extrem de importanta pentru judetul Botosani.

"Finalizarea acestei investitii inseamna, in primul rand, ca suntem bagati in seama. De asemenea, odata cu inaugurarea de azi, botosanenii nu vor mai avea probleme cu presiunea la gaz, asa cum s-a intamplat iernile trecute. Am avut o multime de probleme cu Rom Silva, cu Drumurile Nationale, cu Caile Ferate, cu proprietarii, insa toate sunt acum date uitarii. Incepand de astazi, botosanenii beneficiaza de acesta investitie majora", a declarat prefectul de Botosani.
 
Lucrarile la magistrala de gaz Botosani-Harlau au fost demarare in anul 2007, iar investitia a fost de 9,6 milioane de euro.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii botoșăneni au adus bucurie unor familii în preajma sărbătorilor pascale! (Foto, video)

astăzi, 09:11
23

Înaintea sărbătorilor pascale, poliÈ›iÈ™tii botoșăneni au avut o întâlnire specială cu o parte dintre copiii pe care i-au cunoscut în cadrul activităților profesionale È...

Calendar ortodox: Astăzi, în Sfânta şi Marea Vineri (Zi aliturgică. Denia Prohodului Domnului), îl cinstim pe Sf. Cuv. Irodion de la Lainici (Slujba lui se va săvârși marți, a treia zi de Paști)

astăzi, 08:11
32

 Cu multă dorire în suflet pentru viaÅ£a monahală, la vârsta de 22 de ani a intrat în monahism la Mănăstirea Cernica, o adevărată ÅŸcoală isihastă. Aici, tânărul ...

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
289

Proiectul de lege care propune eliminarea obligaÈ›iei părinÈ›ilor singuri de a lucra în ture de noapte È™i precizează că aceÈ™tia pot lucra doar dacă îÈ™i doresc a fost votat favorabil...