Nouă cazuri noi COVID, dintr-un număr record de teste. Încă un deces înregistrat

Nouă cazuri noi COVID, dintr-un număr record de teste. Încă un deces înregistrat

Nouă cazuri noi de infectare cu Covid-19 au fost depistate, în ultimele 24 de ore, la nivelul județului Botoșani, potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP). 

Astfel, bilanțul persoanelor infectate s-a ridicat la 1272, sâmbătă, la nivelul județului Botoșani, conform statisticii DSP.

De vineri, de la ora 10:00, până sâmbătă la aceeași oră, au fost prelucrate 382 de probe biologice (un record în acest sens) recoltate unor persoane din județ, în vederea depistării Covid-19. Aceasta, în contextul în care, dintre cele 300 de teste efectuate în intervalul de 24 de ore precedent, exact 1% au indicat rezultat pozitiv.

Numărul cazurilor active în prezent este 85, întrucât, de la debutul pandemiei până la această oră, au fost vindecați 1092 de botoșăneni.

Vineri seară, s-a declarat și decesul unui bărbat în vârstă de 70 de ani, diagnosticat cu Covid-19, internat la Spitalul Județean. Acesta suferea de diabet și de boli cardiovasculare.

Bilanțul deceselor înregistrate în rândul botoșănenilor infectați a crescut, astfel, la 95.

La nivel național, județul Botoșani se menține pe locul 25, privind numărul de infectări, potrivit statisticii centrale.

 

Spune-ne opinia ta