Nouă cazuri noi COVID, dintr-un număr record de teste. Încă un deces înregistrat

Nouă cazuri noi COVID, dintr-un număr record de teste. Încă un deces înregistrat

Nouă cazuri noi de infectare cu Covid-19 au fost depistate, în ultimele 24 de ore, la nivelul județului Botoșani, potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP). 

Astfel, bilanțul persoanelor infectate s-a ridicat la 1272, sâmbătă, la nivelul județului Botoșani, conform statisticii DSP.

De vineri, de la ora 10:00, până sâmbătă la aceeași oră, au fost prelucrate 382 de probe biologice (un record în acest sens) recoltate unor persoane din județ, în vederea depistării Covid-19. Aceasta, în contextul în care, dintre cele 300 de teste efectuate în intervalul de 24 de ore precedent, exact 1% au indicat rezultat pozitiv.

Numărul cazurilor active în prezent este 85, întrucât, de la debutul pandemiei până la această oră, au fost vindecați 1092 de botoșăneni.

Vineri seară, s-a declarat și decesul unui bărbat în vârstă de 70 de ani, diagnosticat cu Covid-19, internat la Spitalul Județean. Acesta suferea de diabet și de boli cardiovasculare.

Bilanțul deceselor înregistrate în rândul botoșănenilor infectați a crescut, astfel, la 95.

La nivel național, județul Botoșani se menține pe locul 25, privind numărul de infectări, potrivit statisticii centrale.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Ucraineni reținuți și țigări de contrabandă confiscate cu focuri de armă (video)

astăzi, 12:30
14

Polițiștii de frontieră dorohoieni au descoperit și confiscat, duminică, în apropiere de localitatea Mihăileni, 500 de pachete cu țigări de contrabandă în valoare de aproximativ 5...

Un cunoscut avocat din Botoșani a murit în somn

astăzi, 12:09
251

Un bărbat în vârstă de 46 de ani, din municipiul Botoșani, a decedat în somn, marți dimineață, în apartamentul unde locuia, situat în apropierea SC Locativa SA, con...

Tineri reținuți în urma unor percheziții, pentru spargerea unui sistem easybox

astăzi, 11:38
153

Doi tineri, unul de 18 ani, din comuna Orășeni, și unul de 23 de ani, din municipiul Botoșani, au fost reținuți pentru 24 de ore, luni, în urma unor percheziții domiciliare efectuate &ici...