Norul vulcanic a ajuns în nord-vestul României, în această dimineaţă. Aeroportul din Suceava este închis!

Norul vulcanic a ajuns în nord-vestul României, în această dimineaţă. Aeroportul din Suceava este închis!
Norul a ajuns în România în această dimineaţă, în jurul orei 6:00. Potrivit ultimelor estimări, norul de cenuşă trece peste partea de nord-vest a ţării, la o altitudine de 6.000 - 10.000 de metri. Nicio aeronavă nu decolează şi nu aterizează de pe cele opt aeroporturi din ţară care au fost închise. Aeronavele care aveau culoar de zbor prin zonele afectate de norul de cenuşă trebuie să facă ocol pentru a ajunge la destinaţie.

"În acest moment nu există riscul ca norul să se depună la sol", a declarat premierul Emil Boc, în urma convocării comitetului de urgenţă pentru problemele generate de norii de cenuşă. El a precizat că nu se face nicio recomandare specială populaţiei, cel puţin în acest moment.

Începând de sâmbătă, ora 00.00, activitatea pe aeroporturile din Baia Mare, Satu Mare, Oradea, Târgu Mureş şi Cluj a fost întreruptă. Începând cu ora 07.00, aeroporturile din Iaşi, Bacău şi Suceava se închid.

Ministerul precizează că agenţiile pentru Protecţia Mediului din Bihor, Maramureş, Satu Mare şi Suceava vor monitoriza permanent calitatea aerului şi eventualele concentraţii de pulberi totale în suspensie, precum şi fracţiunea PM10 (pulberi în suspensie cu diametru mai mic de 10 microni), atât cu metode automate cât şi cu metode manuale.

Spaţiul aerian rămâne închis în Irlanda, Marea Britanie, Belgia, Olanda, Danemarca, Suedia, Norvegia, Finlanda, Estonia, nordul Franţei (inclusiv aeroporturile pariziene), unele părţi din Germania (între care Dusseldorf, Koln, Hamburg, Berlin şi Frankfurt) şi unele zone din Polonia, între care Varşovia, a precizat Eurocontrol.
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

”LOC DE DAT CU ... EPIGRAMA” - 300

astăzi, 08:41
16

Georgică Manole, în recentul volum, publicat la Editura Stef, Iași, ”Cu, de, la, în, pe, prin, sub, către, contra... cărților epigramiștilor”, zici - undeva - că ”...

Eduard Florescu rupe tăcerea după acuzațiile de blat: ”Oameni de nimic!”

astăzi, 08:12
134

Dinamo a avut de suferit cel mai rău de pe urma acestui rezultat pentru că a coborât pe loc direct retrogradabil, iar suporterii au răbufnit. Ulterior, pe rețelele sociale, a părut un scurt...

Calendar ortodox: Cinstim astăzi Învierea Domnului (Sfintele Paşti)

astăzi, 07:58
21

Numim sărbătoarea de azi Paști, după cuvântul care în vechiul grai evreiesc însemnează trecere; fiindcă aceasta este ziua în care Dumnezeu a adus, la început, lumea...