Nor de praf din Sahara "excepțional de dens” în Europa, specialiștii atrag atenția că vor fi depășite limitele maxime privind calitatea aerului!

Un nor de praf din Sahara, foarte dens, ajunge în Europa zilele acestea. Specialiștii trag un semnal de alarmă.

Nor de praf din Sahara "excepțional de dens” în Europa, specialiștii atrag atenția că vor fi depășite limitele maxime privind calitatea aerului!

Circulația aerului nu favorizează pătrunderea masei de aer cu praf saharian deasupra României, a anunțat marți Administrația Națională de Meteorologie.

"În perioada 9 aprilie ora 17 – 11 aprilie ora 18 circulația aerului deasupra continentului european nu va favoriza pătrunderea unei mase de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană deasupra României”, a transmis ANM.

Conform meteorologilor, în perioada menționată nu vor fi precipitații.

Norul va reduce vizibilitatea și va acoperi cu praf zonele exterioare, mai spun specialiștii.

Norul de praf este al treilea de acest tip care ajunge în Europa în ultimele săptămâni.

Totuși, este primul catalogat drept "excepțional de dens”, potrivit Sky News. Specialiștii spun că în unele zone vor fi depășite limitele maxime privind calitatea aerului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

astăzi, 18:51
72

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

astăzi, 18:02
182

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 17:08
43

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...