Noile salarii ale bugetarilor, calculate dupa ureche?

Noile salarii ale bugetarilor, calculate dupa ureche?
Angajatii institutiilor publice vor primi niste salarii pe luna ianuarie calculate dupa bunul plac si dupa priceperea sefilor si nu cum prevede noua lege a salarizarii.

Cu toate ca statele de personal cu noile salarii ar fi trebuit sa fie gata pana joi, nu toti ordonatorii de credite din tara au fost instruiti si cum sa faca aceste calcule, scrie Evenimentul Zilei.

Sindicatele sustin ca doar o mica parte din cei responsabili cu calculul noilor salarii au fost instruiti, conditii in care "fiecare a calculat cum a inteles".

Potrivit presedintelui executiv al Federatiei Nationala a Sindicatelor din Administratie, Romel Neagu, "doar o parte dintre cei responsabili cu calculul noilor salarii au fost instruiti, cei mai putini dintre ei, in Capitala. [...] Oricum, cert este faptul ca, pana acum, fiecare a calculat cum a inteles".

In aceste conditii, unii bugetari nu si-au primit toate drepturile salariale cuvenite, pentru ca le-au fost taiate "din oficiu" unele sporuri importante, in lipsa unei instruiri corespunzatoare.

"Spre exemplu, au fost astfel de probleme in domeniul Asistentei Sociale si in cel al Protectiei Copilului. Angajatii nu au mai primit sporul de tncordare psihica si pe cel de noapte, fiecare in valoare de 15% din salariu, pentru zilele de sambata si duminica lucrate", a explicat presedintele sindicatului "Forta Legii", Ringo Damureanu, pentru sursa citata.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfinţii Mucenici Petru, Dionisie şi Paulin

astăzi, 08:17
11

Pe vremea când Imperiul Roman era condus de împăratul Deciu (249-251), aprig prigonitor al creştinilor, Sfântul Mucenic Petru, un tânăr frumos şi viteaz, a fost prins de p...

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
347

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...

FC Botoșani - CS Mioveni 1-0! Victorie uriașă pe Municipal. Sperăm la salvare! (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
376

FC Botoșani a obținut o victorie mare, în disputa cu CS Mioveni. Elevii lui Bogdan Andone au câștigat cu 1-0 manșa tur a barajului de menținere în Liga 1, după un meci în...