Noi schimbari in sistemul de invatamant, anuntate de ministrul Educatiei!

Noi schimbari in sistemul de invatamant, anuntate de ministrul Educatiei!
Incepand cu anul scolar 2009- 2010, pe elevii de gimnaziu si pe liceeni ii asteapta noi schimbari in ceea ce priveste modalitatile de evaluare si de admitere.

Testele cu subiect unic vor fi eliminate si le vor lua locul evaluarile nationale, a caror periodicitate va fi hotarata pana in luna aprilie a acestui an.

Nici examenul de Bacalaureat nu scapa de schimbari. Considerat de ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, depasit si irelevant pentru nivelul de pregatire a liceenilor, Bacalaureatul va capata o alta forma anul viitor. Cel mai probabil, spun surse din domeniul Educatiei, se va reduce numarul de probe de la sapte la trei.

Liceul cu opt calificari

Nu vreau sa ma gandesc intr- o perspectiva indepartata la aceste schimbari. Totusi, anul asta nu se mai poate face nimic, pentru ca metodologia spune ca nu se pot face schimbari in curriculum decat cu un an inainte. Schimbarile sunt totusi necesare, sunt o cerinta a Pactului pentru Educatie“, si-a motivat intentiile Ecaterina Andronescu.

Ministrul Educatiei si-a exprimat si dorinta ca din anul scolar 2009-2010 sa nu se mai tina cont de notele din gimnaziu pentru admiterea la liceu.

Trebuie sa tinem cont de cresterea per formantei in scoli. Pentru asta, avem de gand sa realizam un curriculum bazat pe dobandirea celor opt competentecheie prevazute de Pactul pentru Educatie si sa gandim o modalitate de evaluare a competentelor. Noi lucram acum la curriculum, urmand ca in aprilie sa dam proiectul de lege in parlament“, a promis ministrul Andronescu.

"Ne vom gandi la o formula ca sa facem examenele serioase si exigente. Elevul copiaza in scoala si isi creeaza falsa impresie ca poate sa faca lucrul acesta oricand in viata", a spus Ecaterina Andronescu, ministrul Educatiei

Bac-ul dat in universitati

Examenul de Bacalaureat va suferi simplificari, dar ministrul Educatiei asigura ca examenul va fi foarte exigent“.

Ingrijorata de fenomenul copiatului la examene, Andronescu va lucra si la un sistem mai eficient de supraveghere a elevilor.

O masura ar putea fi organizarea examenelor in sediul universitatilor.

Ne vom gandi la o formula ca sa facem examenele serioase si exigente. Elevul copiaza in scoala si isi creeaza falsa impresie ca poate sa faca lucrul acesta oricand in viata“, a mai spus ministrul.

Sursa: Evenimentul Zilei 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

A intrat în vigoare legea care interzice modificarea neautorizată a kilometrajului unei maşini

Luni, 29 Mai 2023
100

A intrat în vigoare, de astăzi, legea care interzice modificarea neautorizată a kilometrajului unei maşini şi obligă operatorii economici să raporteze către Registrul Auto Român, du...

10.000 de mame primesc vouchere de 2.000 lei pentru produse de îngrijire

Luni, 29 Mai 2023
83

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) a efectuat luni plăţile aferente trusourilor pentru nou-născuţi pentru un număr total de aproximativ 10.000 de beneficiari cupluri mamă ...

Femeie bătută de soț în plină stradă, salvată de jandarmi

Luni, 29 Mai 2023
250

În ultima zi a săptămânii trecute, jandarmii săvinenii i-au întocmit unui bărbat în vârstă de 47 de ani actele de sesizare a organelor de urmărire penală sub aspec...