Noi schimbari in sistemul de invatamant, anuntate de ministrul Educatiei!

Noi schimbari in sistemul de invatamant, anuntate de ministrul Educatiei!
Incepand cu anul scolar 2009- 2010, pe elevii de gimnaziu si pe liceeni ii asteapta noi schimbari in ceea ce priveste modalitatile de evaluare si de admitere.

Testele cu subiect unic vor fi eliminate si le vor lua locul evaluarile nationale, a caror periodicitate va fi hotarata pana in luna aprilie a acestui an.

Nici examenul de Bacalaureat nu scapa de schimbari. Considerat de ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, depasit si irelevant pentru nivelul de pregatire a liceenilor, Bacalaureatul va capata o alta forma anul viitor. Cel mai probabil, spun surse din domeniul Educatiei, se va reduce numarul de probe de la sapte la trei.

Liceul cu opt calificari

Nu vreau sa ma gandesc intr- o perspectiva indepartata la aceste schimbari. Totusi, anul asta nu se mai poate face nimic, pentru ca metodologia spune ca nu se pot face schimbari in curriculum decat cu un an inainte. Schimbarile sunt totusi necesare, sunt o cerinta a Pactului pentru Educatie“, si-a motivat intentiile Ecaterina Andronescu.

Ministrul Educatiei si-a exprimat si dorinta ca din anul scolar 2009-2010 sa nu se mai tina cont de notele din gimnaziu pentru admiterea la liceu.

Trebuie sa tinem cont de cresterea per formantei in scoli. Pentru asta, avem de gand sa realizam un curriculum bazat pe dobandirea celor opt competentecheie prevazute de Pactul pentru Educatie si sa gandim o modalitate de evaluare a competentelor. Noi lucram acum la curriculum, urmand ca in aprilie sa dam proiectul de lege in parlament“, a promis ministrul Andronescu.

"Ne vom gandi la o formula ca sa facem examenele serioase si exigente. Elevul copiaza in scoala si isi creeaza falsa impresie ca poate sa faca lucrul acesta oricand in viata", a spus Ecaterina Andronescu, ministrul Educatiei

Bac-ul dat in universitati

Examenul de Bacalaureat va suferi simplificari, dar ministrul Educatiei asigura ca examenul va fi foarte exigent“.

Ingrijorata de fenomenul copiatului la examene, Andronescu va lucra si la un sistem mai eficient de supraveghere a elevilor.

O masura ar putea fi organizarea examenelor in sediul universitatilor.

Ne vom gandi la o formula ca sa facem examenele serioase si exigente. Elevul copiaza in scoala si isi creeaza falsa impresie ca poate sa faca lucrul acesta oricand in viata“, a mai spus ministrul.

Sursa: Evenimentul Zilei 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cum se distribuie gratuit pastilele cu iod și de unde pot fi ridicate

Marţi, 9 August 2022
150

După cum s-a stabilit în iunie, persoanele cu vârsta de până la 40 de ani pot primi comprimate cu iodură de potasiu, ce vor putea fi utilizate în cazul apariției unor accid...

Gheorghe Hagi, categoric după remiza din FC Botoșani – Farul: „Meritam să câștigăm! A fost unul dintre cele mai bune meciuri”

Marţi, 9 August 2022
96

Gheorghe Hagi, managerul tehnic al echipei Farul Constanța, s-a declarat mulțumit de atitudinea elevilor săi în meciul cu FC Botoșani, însă este de părere că echipa sa ar fi meritat...

Marcel Ciolacu amenință cu alegeri anticipate dacă nu ajunge prim-ministru la vară

Marţi, 9 August 2022
53

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat marți, într-o conferință de presă la Parlament, că dacă nu se va face rotativa în ceea ce privește premierul, „nu e altă variantă...