Noi promisiuni de la ministrul Udrea pentru drumurile din judet!

Noi promisiuni de la ministrul Udrea pentru drumurile din judet!
Primele lucrari la drumurile judetene,  finantate in cadrul programului guvernamental 10.000 de kilometri de drumuri ar putea incepe in acest an.

Cu ocazia ultimei vizite la Bucuresti, presedintele Consiliului Judetean, Mihai Tabuleac, a avut o intalnire cu ministrul dezvoltarii regionale si turismului, Elena Udrea, care a promis ca pana la sfarsitul acestui an investitiile la drumuri vor fi demarate.

In prima faza, vor intra in reparatii patru sectoare de drum judetean. Este vorba de Botoşani- Curteşti- Cristeşti pe o distanţă de 13 kilometri cu o valoare a investitiei de 39,1 milioane lei, Copălău-Cerbu- Dracşani pe o porţiune de 7,7 kilometri cu 22 milioane lei, Flămânzi- Câmpeni- Prăjeni  pe o distanţă de 15,4 kilometri şi o investiţie de 51 milioane lei şi Ibăneşti- Cristineşti pe o distanţă de 5 kilometri cu o valoarea a investitiei de 11 milioane lei.

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului a organizat in urma cu doua luni licitatie in vederea adjudecarii lucrarilor, asocierea de firme S.C Tehnostrade SRL si S.C Spedition U.M.B fiind declarata castigatoare.

Licitatia a fost organizata la nivel central, iar acum sunt la faza de proiectare. In urma discutiilor purtate cu doamna ministru am obtinut promisiunea de demarare a lucrarilor a declarat Mihai Tabuleac, presedintele Consiliului Judetean.

In cadrul acestui proiect guvernamental, vor mai fi reabilitate si modernizate si  sectoarele de drum Viişoara- Cuza Vodă pe o porţiune de 4,5 kilometri, suma necesara fiind de 13 milioane lei şi Ştefăneşti- Murguţa- Dobârceni, 10,6 kilometri, cu o valoare a investiţiei de 24 milioane lei.

In total, vor fi reabilitati si modernizati 149 de kilometri de drumuri judetene.

Programul se va desfasura in perioada 2011-2015, iar platile catre constructori vor fi facute abia din 2013. Pana atunci, executantul va trebui sa asigure din surse proprii costul lucrarilor.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

astăzi, 17:05
74

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
103

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
164

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...