Noi ACUZAŢII la adresa afaceriştilor anchetaţi în dosarul păcănelelor! Procurorii le-au pus sechestru pe bunuri şi au calculat prejudiciul!

Noi ACUZAŢII la adresa afaceriştilor anchetaţi în dosarul păcănelelor! Procurorii le-au pus sechestru pe bunuri şi au calculat prejudiciul!
Cei doi oameni de afaceri din Botoşani, anchetaţi în dosarul păcănelelor, s-au ales cu noi acuzaţii. În plus, procurorii DNA au pus sechestru pe bunurile deţinute de aceştia, calculând şi prejudiciile pe care Ştefan Viorel Dănuţa şi Costel Calistru le-ar fi produs prin săvârşirea infracţiunilor de care sunt acuzaţi. 

Potrivit unui comunicat de presă, procurorii din cadrul DNA, Serviciul Teritorial Suceava, au instituit măsura sechestrului asigurator asupra mai multor bunuri mobile și imobile aparținând inculpaților Ştefan Viorel Dănuţa şi Costel Calistru, ambii arestați în cauză, în limita prejudiciului produs de fiecare dintre inculpați, după cum urmează:
       
1. Inculpatul Ştefan Viorel Dănuţa– prejudiciul produs prin comiterea infracțiunilor de  "desfăşurarea fără licenţă sau autorizaţie a oricăreia dintre activităţile din domeniul jocurilor de noroc", precum și "dare de mită", a fost stabilit la suma de 2.497.263,80 lei.
        
Prin Ordonanța din data de 06.01.2016, s-a dispus indisponibilizarea şi instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra următoarelor bunuri mobile şi imobile, aparținând inculpatului Dănuță Ștefan Viorel: teren în suprafaţă de 1.908,97 mp situat în municipiul Botoşani, casă situată în municipiul Botoşani, apartament situat în municipiul Botoşani, autoturism marca Dacia Logan, sumele de 91.126 lei şi 965 euro, suma de 710 lei, sume de bani consemnate la CEC pe numele inculpatului, la dispoziția organelor judiciare.
        
2. Inculpatul Costel Calistru - prejudiciul produs prin comiterea infracțiunilor de  "desfăşurarea fără licenţă sau autorizaţie a oricăreia dintre activităţile din domeniul jocurilor de noroc" , precum și "dare de mită", a fost stabilit la suma de 1.082.078,50 lei.
        
Prin Ordonanța din data de 06.01.2016, s-a dispus indisponibilizarea şi instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra următoarelor bunuri mobile şi imobile, aparținând inculpatului Costel Calistru: casă situată în municipiul Botoşani, sumele de 27.750 lei şi 160 euro, suma de 590 lei, sume de bani consemnate la CEC pe numele inculpatului, la dispoziția organelor judiciare.
     
3. De asemenea, prin ordonanțele din datele de 06.01.2016, s-a instituit sechestru asigurator asupra aparatelor de joc de tip slot-machine identificate de inspectorii Oficiului Național de Jocuri de Noroc (ONJN) ca fiind exploatate ilegal la punctele de lucru deținute de cei 2 inculpați, respectiv: au fost indisponibilizate 182 aparate de joc exploatate ilegal de inculpatul Dănuță Ștefan Viorel și 22 aparate de joc  exploatate ilegal de  Calistru Costel.
         
Măsurile asiguratorii le-au fost aduse la cunoștință inculpaților și pot fi contestate de aceștia, la instanța competentă, în termenul legal.
        
"În cauză, s-a extins acțiunea penală față de inculpatul  Ştefan Viorel Dănuţa pentru o nouă infracțiune de dare de mită comisă pe data de 11.06.2014, constând în oferirea cazării gratuite la hotelul TEX ce-i aparține inculpatului, unui funcționar ONJN cu scopul de a nu-și îndeplini atribuțiile de serviciu și de a nu apăra interesele instituției din care face parte în cadrul unui proces civil aflat la acea dată, pe rolul Judecătoriei Botoșani și care viza o plângere formulată de societatea TRANS EXPRES administrată în fapt de inculpatul Dănuță Ștefan Viorel, împotriva unui proces-verbal de contravenție întocmit de ONJN, pentru exploatarea ilegală a unor aparate de jocuri de noroc", susţin procurorii. 
       
De asemenea, în cauză, s-a extins acțiunea penală față de Ştefan Viorel Dănuţa și Costel Calistru, pentru infracțiunea de desfăşurarea fără licenţă sau autorizaţie a oricăreia dintre activităţile din domeniul jocurilor de noroc  (182 acte materiale, faţă de suspectul Ştefan Viorel Dănuţă, 10  acte materiale, faţă de suspectul Costel Calistru).
      
"Inculpaților li s-au adus la cunoștință noile acuzații, cu respectarea drepturilor și garanțiilor procesuale.Până la finalizarea procesului penal, respectiv pronunțarea unei hotărâri definitive, inculpații beneficiază de prezumția de nevinovăție", au mai precizat procuroii DNA Suceava. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Școala performanței: Elevii din Botoșani au participat la Concursul Județean ”Ioan Țicalo”

astăzi, 12:45
32

Obiectivul principal al concursului este de a încuraja dezvoltarea spiritului de competiție și a interesului pentru studiul limbii și literaturii române și al matematicii, evaluarea co...

Atenție, părinți! Un adolescent de 17 ani s-a stins din viață fulgerător, medicii l-au resuscitat două ore în zadar!

astăzi, 12:17
1694

Un adolescent de 17 ani s-a stins din viață fulgerător, luni noaptea, în jurul orei 22:00.Tragedia s-a petrecut la Pașcani. Adolescentul a ajuns la Spitalul Municipal de Urgență din Pa...

Tribunalul Botoșani invită instituțiile interesate să preia fără plată mijloace fixe sau obiecte de inventar!

astăzi, 11:48
161

Potrivit adresei Tribunalului Botoșani, ”bunurile aprobate pentru casare/declasare nu sunt în stare de funcționare, dar pot fi utilizate ca piese de schimb sau date alte întrebuin...