Nocturna a incins din nou spiritele în Consiliul Local! "Facem ceva pentru Botosaniul acesta?"

    Aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investitii “Instalatie de nocturna si instalatie de incalzire gazon Stadionul Municipal" a generat din nou discutii in Consiliul Local.

 Acest proiect a fost si pe ordinea de zi a sedintei ordinare de la finalul lunii trecute, dar a fost amanat pentru sedinta extraordinara de miercuri intrucat primarul nu a fost de acord cu amendamentele propuse de directorul Directiei Servicii Publice, Sport si Agrement, pe care le-a catalogat ca fiind facute pe “genunchi", unul dintre aceste amendamente facand referire la constituirea unei comisii din care sa faca parte si specialisti din primarie care sa verifice si sa isi insuseasca contractul care priveste aceasta investitie, din comisie facand parte viceprimarul Cosmin Andrei, secretarul municipiului Ioan Apostu, directorul economic Valerian Sanduc si directorul directiei de dezvoltare, Cornel Herghelegiu.

Eugen Turcanu a tinut sa le explice consilierilor locali de ce se grabeste pentru ca acest proiect cu indicatorii tehnico-economici sa fie aprobat.

“Vreau sa va lamuresc stimati colegi asupra faptului ca demersul meu pentru urgentarea proiectului a fost facut pe data de 25 februarie dar domnul primar nu a inteles propunerea si a catalogat initiativa mea ca fiind facuta pe genunchi, si nu e asa, drept urmare ceea ce am propus acum se regaseste si in actualul prooiect. Dincolo de toate discutiile si rafuielile politice am incercat sa asigur o transparenta totala prin cooptarea unor persoane cu vasta experienta profesionala pe partea de achizitii si am dorit sa desemneze reprezentantii municipiului Botosani pentru verificarea si insusirea clauzelor contractuale tocmai pentru a nu exista discutia ca am facut acel contract pe genunchi. Am solicitat o transparenta totala pentru verificare si insusire pentru ca eu nu am fost mandatat de nicio autoritate sa imprumut municipiului Botosani cu 8 milioane de lei si din aceasta cauza am solicitat aceasta comisie pentru ca nu este un credit furnizor, cum se tot vehiculeaza, nu este imprumut bancar pentru aceasta investitie si nici nu facem un contract multianual", a spus Eugen Țurcanu.

Consilierul Mihai Tincu a anuntat ca social-democratii vor sustine acest proiect de hotarare, dar i-a cerut directorului Directiei Servicii Publice Sport si Agrement ca la fiecare sedinta sa prezinte in ce stadiu sunt lucrarile, dupa ce acestea vor fi demarate.

“Grupul PSD va vota acest proiect si suntem pentru acest proiect si pentru dezvoltarea orasului dar am avea rugaminte catre domnul Turcanu, in calitatea multipla pe care o are, ca la fiecare sedinta de consiliu local sa vina asa cum e normal cu stadiul fizic si valoric al executiei lucrarilor si incepand din prima sedinta as propune un target de reducere a valorii acestei investitii cu aproximativ 20%, sa fie undeva la 6,5 milioane de lei", a spus Tincu.

Viceprimarul Cosmin Andrei si-a manifestat dezacordul vizavi de comisia pe care a propus-o directorul DSPSA, dar a mentionat: “Nu este cea mai fericita formulare dar pentru a trece penste orgolii am acceptat aceasta comisie. Ii voi da satsifactie domnului Turcanu"

“Orgoliile politice nu inceteaza, pana la urma facem ceva pentru Botosaniul acesta? Este o investitie care va ramane in Botosani’, a intervenit si Ghiorghita

  Intr-un final, proiectul de hotararea privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici a fost aprobat, urmand ca documentatia pentru licitatie sa fie urcata pe SEAP in zilele urmatoare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Furtună puternică și ploi în Botoșani: Stâlpi de telefonie și copaci la pământ, fire electrice rupte de vânt! (Foto, Video)

Sunday, 29 September 2024

În localitatea Pomârla, drumul spre Vama Racovăț era blocat parțial de un stâlp de telefonie. Au acționat pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi, cu accesorii specifice, da...

Prefectul Dan Nechifor și șeful ISU Botoșani, verificări la serviciile de permanență din județ! (Foto)

Sunday, 29 September 2024

Prefectul județului, Dan Nechifor, a verificat, în această seară, modul în care au fost puse în aplicare măsurile preventive și de intervenție la nivelul unităților administr...

Polițiștii din Botoșani au năvălit în Centrul Vechi, ce constatări au făcut! (foto)

Sunday, 29 September 2024

În noaptea de 28 spre 29 septembrie, între orele 18.00-02.00, a fost desfășurată o razie, cu efective mărite, pe raza orașului municipiului Botoșani și a comunelor arondate Secțiil...