Ninge slab, viscolul nu dispare de tot, dar temperaturile cresc

Ninge slab, viscolul nu dispare de tot, dar temperaturile cresc
În Moldova, vremea se încălzeşte uşor mai ales în zonele subcarpatice unde termometrele vor urca până la minus 4 minus 2 grade. Norii învăluie temporar cerul, dar până la lăsarea serii doar izolat sunt condiţii de ninsoare în nord iar vântul nu va trece de moderat.

Miercuri ninge local în Banat, Transilvania şi jumătatea de nord a Moldovei şi doar pe arii restrânse şi slab cantitativ în celelalte regiuni. Vântul va da nota zilei – va sufla puternic în timpul zilei în vest, iar după lăsarea serii, la munte şi în sud-est şi va spulbera zăpada depusă în ultimele zile. Temperatura aerului creşte uşor în toată ţara, astfel la prânz vor fi maxime de la minus 8 grade în nordul Moldovei până la 1...2 grade în regiunile sud-vestice.

Joi, temperatura aerului este în scădere, astfel prânzul adună în termometre minus 5 minus 3 grade, iar după lăsarea serii va fi ger cu valori de minus 12 minus 10 grade.

Vineri, ninsorile sunt mai puţine – cerul va fi acoperit de nori şi ninge slab pe arii restrânse la începutul zilei în est, iar spre seară în vest şi nord-vest. În restul ţării, doar izolat vor mai cădea câţiva fulgi. Temperaturile vor fi în scădere uşoară – maxime negative în toate regiunile ţării, de la minus 9 grade în Bucovina şi în depresiunile intramontane, până la minus 1 grad în dealurile Olteniei. (RTV)
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
464

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
634

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
738

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...