Nicolaescu: Sunt medici care lucreaza doua ore si restul stau de vorba

Nicolaescu: Sunt medici care lucreaza doua ore si restul stau de vorba
Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, sustine ca exista si medici care "lucreaza o ora, doua pe zi", in sistemul romanesc de sanatate, pe care l-a catalogat drept nemultumitor si a precizat ca USL nu s-a angajat in campania electorala sa-i rezolve problemele.

"(Sistemul sanitar - n.red.) nu multumeste pacientul, nu multumeste medicul si asistentul medical. Nu mai vorbesc de conditiile de munca. Lipsesc in foarte multe spitale echipamente de inalta generatie, care sa ii ajute pe medici sa puna diagnostice si corecte, si foarte repede. Cat timp cetatenii si personalul medical nu sunt multumiti, cum sa fie multumita autoritatea statului?", a declarat ministrul Sanatatii, miercuri seara, la B1 Tv.

 Acesta a explicat ca "nimeni nu s-a angajat in campania din anul 2012 sa rezolvam problemele din sistemul sanitar".

 "Nici daca am avea toti banii din lume, nu am avea posibilitatea sa rezolvam probleme, pentru ca nu avem capacitatea de absorbtie. Sunt foarte multe spitale din Romania care consuma bani in mod nejustificat", a explicat ministrul.

 Deputatul liberal a criticat si medicii din spitalele din Romania, care, potrivit acestuia, lucreaza o ora sau doua pe zi.

 "Pe sectie exista uneori chiar si 14 medici care lucreaza o ora sau doua sau trei pe zi. Restul citesc, stau de vorba sau pleaca la alte cabinete private in timpul lucrului. Daca managerul sau seful de sectie si-ar face datoria, atunci s-ar deschide cabinetul de consultatii de ambulator, iar medicul, din cele sapte ore de munca pentru care este platit, ar sta o ora sau doua pe sectia respectiva si in rest s-ar duce la consultatii", a afirmat ministrul Sanatatii.

 Acesta si-a manifestat speranta unui buget mai mare pentru anul 2014, afirmand ca ministerul nu a introdus coplata pentru a aduce bani in spitale, ci pentru a descuraja internarile care au pus presiune pe spitale.

 Totodata, Nicolaescu a mentionat ca toate spitalale vor avea fonduri pentru a functiona cel putin pana la sfarsitul anului, insa sunt multe spitale care nu si-au chibzuit putinele fonduri pe care le au.

 "Realitatea medicala a anului viitor va fi adevarul. Anul acesta, oamenii au impresia, traiesc cu iluzia ca te poti adresa sistemului medical si iti ofera totul gratis, ceea ce stii bine ca nu se poate. De la anul oferim adevarul - pachetul de servicii medicale de baza. Fiecare catatean va avea dreptul la anumite tipuri de servicii de baza, utilizand medicina bazata pe dovezi", a precizat ministrul Sanatatii, care a adaugat ca toate serviciile incluse in pachetul de baza vor fi gratuite, asa cum vor ramane si urgentele.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Marius Budăi, PSD: „Pe lângă faptul că suntem moldoveni, trebuie să venim și cu soluții pentru județul nostru”

astăzi, 12:58
10

Fostul ministru al Muncii, deputatul PSD Marius Budăi, a explicat de ce i-a întins mâna candidatului PNL pentru Consiliul Județean, Valeriu Iftime, pe scena de la Popăuți.„A...

Botoșani vs Mioveni și Dinamo vs Csikszereda: A fost stabilită ordinea meciurilor de baraj!

astăzi, 12:25
274

Dinamo București vs Csikszereda și FC Botoșani vs CS Mioveni sunt cele două confruntări în urma cărora vom afla cine rămâne în SuperLiga.Duelurile de la barajDinamo se...

Farul Constanța - Universitatea Craiova, astăzi de la ora 20:30

astăzi, 12:17
21

Farul Constanța și Universitatea Craiova se întâlnesc în această seară în etapa a noua a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile di...