Nicolăescu: Este vina managerilor de spitale că angajaţii nu şi-au primit tichetele de masă

Nicolăescu: Este vina managerilor de spitale că angajaţii nu şi-au primit tichetele de masă
Zeci de mii de angajaţi din sistemul sanitar nu şi-au mai primit tichetele de masă de câţiva ani, iar vina este a managerilor de spitale, susţine ministrul Sănătăţii pentru Agenţia de presă r/News.
 
Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, susţine că foarte mulţi angajaţi din sistemul sanitar nu şi-au mai primit tichetele de masă, “din cauza incompetenţei managerilor de spitale care nu au ştiut să gestioneze corect bugetul.

"În 2013 tichetele se dau. Sunt foarte puţine cazuri unde nu s-au dat şi sunt din vina managerilor. Încercăm să facem ordine în cea de-a doua parte a anului. Tichete nu au fost date din cauza incompetenţei managerilor care nu au ştiut să conducă bine spitalele. Cel mai uşor e când vrei să faci rost de bani pentru alte lucruri te duci şi tai din drepturile oamenilor. Vom face audituri interne la toate spitalele din subordinea Ministerului Sănătăţii. Pentru anii 2011, 2012, întrebaţi-i pe cei care erau atunci", a declarat pentru Agenţia de presă r/News, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.

Zeci de mii de angajaţi din sistemul sanitar nu şi-au mai primit tichetele de masă de câţiva ani. Cele mari probleme se înregistrează în judeţul Alba. Angajaţii Spitalului Orăşenesc Abrud nu au mai primit tichete de masă de trei ani şi au restanţe salariale din 2009.

"Este vorba de câteva zeci de mii de persoane. Lista va ajunge la Ministerul Sănătăţii marţi dimineaţă şi solicităm rezolvarea de urgenţă a acestei probleme pentru că tichetele de masă sunt venituri salariale şi legea trebuie respectată. Acest drept este un drept salarial prevăzut prin lege. Trebuie rezolvate drepturile angajaţilor şi nu trebuie să le taie tichetele de masă pentru că managerii de spitale nu au voie să facă arierate. În lege scrie că un salariat din sectorul sanitar are dreptul la 20 de tichete pe lună", a declarat pentru Agenţia de presă r/News, vicepreşedintele Federaţiei Sanitas, Marius Sepi.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Oficial de la MapN, despre aparatul de zbor fără pilot descoperit în județul Botoșani: ”A rezultat că...”

astăzi, 08:18
67

Cu privire la informațiile referitoare la aparatul de zbor fără pilot descoperit în luna februarie în județul Botoșani, Biroul de presă al MApN face următoarele precizări:&Icir...

Sfințire de paraclis și hram la Mănăstirea Coșula. Ierodiacon hirotonit preot, starețul a primit ”Crucea Sfântului Ierarh Iosif cel Milostiv” (Foto)

astăzi, 07:42
117

Slujba de sfințire a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, dimpreună cu Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, și ...

Medic din Botoșani, despre cum putem preveni o problemă pentru a evita complicațiile grave! (Foto)

astăzi, 07:17
250

Este vorba despre amigdalita cronică cu cazeum.În primul rând, dr. Diana Anca Sauciuc, medic specialist ORL din Botoșani, explică diagnosticul de amigdalită cronică: ”Este o...