Nicio şansă de încălzire a vremii până săptămâna viitoare

Nicio şansă de încălzire a vremii până săptămâna viitoare
După uşoara încălzire de joi, vine foarte repede o nouă masă de aer rece. Speranţele noastre de încălzire a vremii se amână pentru săptămâna viitoare. Furtunile vor fi mai puţine şi se vor concentra în special în jumătatea de nord a ţării.

Vineri, în majoritatea zonelor ţării se mai vede şi soarele printre nori, dar local vor fi din nou averse, descărcări electrice, vânt. La munte, cantităţile de apă vor depăşi chiar şi 25 l/mp. Temperaturile maxime, în continuare sub mediile multianuale, vor fi cuprinse între 19 şi 26 de grade.

Vremea se menţine instabilă şi în Moldova, totuşi se mai încălzeşte faţă de ieri. Maximele trec de 20 de grade: 22 la Suceava, 23-24 la Iaşi şi Bacău şi chiar 25 de grade la Focşani şi Galaţi. Aversele şi descărcările electrice nu vor lipsi.

Sâmbătă, în jumătatea de nord a ţării unde patrunde o masă de aer mai rece cu 5-6 grade decât cea existentă, vremea se răceşte. Maximele zilei sunt sub 20 de grade în Maramureş, Transilvania şi nordul Moldovei şi chiar coboară până la 15-16 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali. În restul ţării, maximele variază între 20 şi 26-27 de grade, cu cele mai mari valori in Lunca Dunării. Ploi mai multe vor fi în nordul, centrul şi estul ţării, unde aversele pot avea şi caracter torenţial, iar izolat poate să cadă grindină. În Banat, Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei ploile se vor semnala pe arii restrânse.

Instabilitatea vremii scade duminică. Ploile se restrâng înspre zonele montane şi regiunile nordice. Totuşi va fi răcoare în cea mai mare parte a ţării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 18-19 grade în depresiuni şi în nordul Moldovei şi 27 de grade în extremitatea sudică a ţării. (Realitatea.net)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

astăzi, 22:23
33

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

astăzi, 22:04
185

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

astăzi, 21:10
98

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...