Nereguli în saloane de înfrumusețare din Botoșani!

Mai multe saloane de înfrumusețare din Botoșani au fost prinse pe picior greșit de comisarii din cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului.

Un control efectuat la agenții economici care desfășoară activitate în acest domeniu a scos la iveală faptul că nu se respectă o serie de reguli minime în ceea ce privește protecția consumatorilor, cum ar fi lipirea unor etichete pe produselor comsetice folosite de angajații saloanelor.

Din cei 35 de operatori economici verificați, la 12 au fost depistate abateri, iar 5 s-au ales cu amenzi în cuantum total de 23.000 de lei. Cele mai mari amenzi au fost în valoare de 5.000 de lei.

Principalele abateri constatate s-au referit la lipsa evidenței testelor alergologice pentru consumatori, lipsa tarifelor și a timpilor de execuție și lipsa termenului de valabilitate după deschiderea produsului. La momentul deschiderii trebuie să pună o etichetă cu data deschiderii, iar perioada de valbilitate decurge de la momentul deschiderii până la data înscrisă pe etichetă", a declarat Mirel Rogalschi, comisar șef adjunct al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

„Aruncată ca o cârpă murdară”. Campioana din România intrată în Cartea Recordurilor cu o viață de film și suferințe enorme!

astăzi, 09:01

Povestea de viață trisă a sportivei Angelica Rozeanu Fosta mare sportivă s-a născut pe 15 octombrie 1921 (Bucureşti) și s-a stins din viață pe 2 februarie 2006 în Israel (Haifa). De-...

Ucigașul tăcut din fotbal. Boala cruntă care amenință foștii jucători: „Mai am de trăit între 2 și 6 ani”

astăzi, 08:18

Ian Alexander, fost jucător la Bristol Rovers, suferă de encefalopatie traumatică cronică, o afecțiune neurologică care este cauzată de multiple lovituri la cap. În vârstă de 61...

Oaia cu pielicele de la Botoșani, unicat în lume, preferata lui Ceaușescu!

astăzi, 07:49

România se află în topul european ca număr de ovine și caprine. Iar vârful de lance românesc în cercetare și dezvoltare de noi variații și rase în domeniul ov...