Nereguli descoperite în magazinele Penny din Botoșani, trei puncte închise temporar (foto, video)

În județul Botoșani există două supermarket-uri Penny în municipiul reședință de județ, și câte unul în Dorohoi, Darabani și Flămânzi.

Nereguli descoperite în magazinele Penny din Botoșani, trei puncte închise temporar (foto, video)

   Foto: CNIPT Botoșani

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a desfășurat, la nivel național, în perioada 6 – 10 noiembrie o acțiune pentru verificarea modului de respectare a prevederilor legale în domeniul protecției consumatorilor, în magazinele Penny.

În județul Botoșani au fost verificate 5 astfel de magazine, iar în urma controalelor au fost constatate mai multe nereguli pentru care au fost aplicate sancțiuni.

Comisarii din cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului (CJPC) din Botoșani au aplicat 13 amenzi contravenționale în valoare de 270.000 de lei, două avertismente și au închis trei puncte pentru o perioadă nedeterminată, până la șase luni.

De asemenea, au fost retrase definitiv de la comercializare produse în valoare de aproximativ 5.000 de lei, temporar au fost scoase din comerț produse de 61 de lei și trei propuneri de încetare practică comercială incorectă.

Printre neregulile descoperite se numără spații de depozitare, expunere și comercializare neigienizate, cu depuneri de praf, grosiere de rugină și materii organice, cu depuneri de lichid sangvinolent (n.r. lichid amestecat cu sânge). Au fost comercializate pulpe inferioare de curcan cu os și piele, și piept de pui, ambalate individual cu exces de lichid și sânge, s-au comercializat fructe și legume depreciate, nesortate cu modificări organoleptice, cu neconformități la etichetare privind țara de origine.

Comisarii au mai constatat că au fost date spre comercializare produse back-off cu data decongelării modificată pe eticheta pentru consumatori, s-au comercializat produse (carne tocată) la temperaturi de păstrare necorespunzătoare, produse cu diferență de gramaj cantitate netă declarată cantitate cântărită.

În plus, au fost identificate la comercializare produse supuse unor oferte cu gratuități declarate, din modul de calcul al prețului afișat la raft pentru ofertă nu reiese existența unui avantaj specific prețului, produse cu gratuități declarate la care gratuitatea reală nu poate fi verificată deoarece nu există produsul de referință la care se raportează reducerea.

Click AICI pentru video.



 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un botoșănean agresiv cu propria mamă, reținut de polițiști pentru încălcarea ordinului de protecție!

Wednesday, 18 September 2024

În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că acesta, în cursul zilei de marți, 17 septembrie a.c., a încălcat obligațiile impuse prin ordinul de protecție emis de o ...

Produse susceptibile a fi contrafăcute, confiscate de polițiști în Botoșani și alte două localități!

Wednesday, 18 September 2024

Imobilele aparțineau unor persoane din Botoșani, Dorohoi și Șendriceni, bănuite de comiterea infracțiunii de punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau simil...

Spectacolul „Piese de rezistență” se joacă în acest sfârșit de săptămână la Teatrul „Mihai Eminescu” Botoșani

Wednesday, 18 September 2024

Regia artistică: Andrei Măjeri Scenografia: Șteff Chelaru Coregrafia: Victoria Bucun Sound design: Adrian Piciorea Video design: Andrei Cozlac Corepetitor: Incze Katalin Asistent ...