Nereguli constate de Garda de Mediu la ferma unde au ars de vii 6.000 de pui

Nereguli constate de Garda de Mediu la ferma unde au ars de vii 6.000 de pui

Miercuri, în urma autosesizării din presa locală privind incendiu la o fermă de păsări din comuna Curtești, o echipă de comisari ai Gărzii de Mediu a controlat amplasamentul.

S-a constatat că obiectivului deține autorizație de mediu valabilă, capacitatea de producție autorizată a fermei este de 36.000 capete/serie, 5 serii/an, 180.000 capete/an, în 3 hale de creștere a păsărilor.

Incendiul s-a produs la o hală, cu suprafață de 830 mp, bicompartimentată; hala era populată: în compartimentul 1 erau aproximativ 5500 pui, iar în compartimentul 2: 5000 pui.

Hala era acoperită cu azbest, iar podul izolat cu vată minerală, resturile de azbest, vată minerală și lemnăria de susținere a acoperișului fiind îndepartate după intervenția pompierilor și depozitate în curtea fermei.

Mortalități în număr de aproximativ 6000 capete pui, aproximativ 10 tone, atât în hala cât și în curtea societății.

Pe amplasament nu a fost identificată instalație frigorifică în funcțiune, lada frigorifică a fost distrusă în urma incendiului.

La data controlului nu există posibilitatea păstrării mortalităților în instalații frigorifice.

Operatorul economic a demarat operațiunea de mutare a puilor vii din hala 2 într-o hală nepopulată.

Măsuri stabilite:

1.Se va igieniza spațiul afectat de incendiu – mortalitățile se vor sorta și depozita în saci etanși, în spații închise.

2 Se vor preda mortalitățile în vederea eliminării către societăți autorizate.

 3.Se vor selecta deșeurile periculoase rezultate în urma incendiului și se vor depozita în spații special amenajate, în vederea predării către agenți economici autorizați.

 4.Predarea deșeurilor (periculoase și nepericuloase), rezultate din igienizarea halei se va realiza către societăți autorizate, în baza formularelor de transport.

Nu s-au aplicat sancțiuni.

(Comunicat de presă)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cod galben de precipitații mixte și polei. Recomandările ISU pentru șoferi

Marţi, 6 Decembrie 2022
178

Avertizarea de tip cod galben de precipitații mixte și depuneri de polei a fost prelungită până la ora 23:00, pentru județul Botoșani.„Dacă sunteți nevoiți să porniți l...

Zeci de autovehicule controlate de polițiștii din Ștefănești, în zorii zilei

Marţi, 6 Decembrie 2022
223

La data de 5 decembrie 2022, în intervalul orar 06:00-09:00, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Ștefănești, împreună cu cei ai Secției de Poliție Rurală nr. 10 Ștefăneșt...

Accident rutier provocat de o femeie fără permis și aflată sub influența alcoolului

Marţi, 6 Decembrie 2022
298

La data de 5 decembrie 2022, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani au fost sesizați prin apel 112, cu privire la faptul că pe Bulevardul George Enescu, din municipiul Botoșani, s...