Nereguli constate de Garda de Mediu la ferma unde au ars de vii 6.000 de pui

Nereguli constate de Garda de Mediu la ferma unde au ars de vii 6.000 de pui

Miercuri, în urma autosesizării din presa locală privind incendiu la o fermă de păsări din comuna Curtești, o echipă de comisari ai Gărzii de Mediu a controlat amplasamentul.

S-a constatat că obiectivului deține autorizație de mediu valabilă, capacitatea de producție autorizată a fermei este de 36.000 capete/serie, 5 serii/an, 180.000 capete/an, în 3 hale de creștere a păsărilor.

Incendiul s-a produs la o hală, cu suprafață de 830 mp, bicompartimentată; hala era populată: în compartimentul 1 erau aproximativ 5500 pui, iar în compartimentul 2: 5000 pui.

Hala era acoperită cu azbest, iar podul izolat cu vată minerală, resturile de azbest, vată minerală și lemnăria de susținere a acoperișului fiind îndepartate după intervenția pompierilor și depozitate în curtea fermei.

Mortalități în număr de aproximativ 6000 capete pui, aproximativ 10 tone, atât în hala cât și în curtea societății.

Pe amplasament nu a fost identificată instalație frigorifică în funcțiune, lada frigorifică a fost distrusă în urma incendiului.

La data controlului nu există posibilitatea păstrării mortalităților în instalații frigorifice.

Operatorul economic a demarat operațiunea de mutare a puilor vii din hala 2 într-o hală nepopulată.

Măsuri stabilite:

1.Se va igieniza spațiul afectat de incendiu – mortalitățile se vor sorta și depozita în saci etanși, în spații închise.

2 Se vor preda mortalitățile în vederea eliminării către societăți autorizate.

 3.Se vor selecta deșeurile periculoase rezultate în urma incendiului și se vor depozita în spații special amenajate, în vederea predării către agenți economici autorizați.

 4.Predarea deșeurilor (periculoase și nepericuloase), rezultate din igienizarea halei se va realiza către societăți autorizate, în baza formularelor de transport.

Nu s-au aplicat sancțiuni.

(Comunicat de presă)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Invitație la Botoșani: ”Opt destinații fascinante de vizitat” (Video)

Sâmbătă, 24 Februarie 2024
449

”Hai la Botoșani”, este mesajul revistei România Info Magazin, cu titlul ”Opt destinații fascinante de vizitat”.Descoperă frumusețea și diversitatea culturală a...

Mihai Dimian vrea să facă din USV ”universitatea comunității din cel puțin trei județe: Suceava, Botoșani și Neamț”

Sâmbătă, 24 Februarie 2024
218

Noul rector al Universității ”Ștefan cel Mare” Suceava susține că relațiile sale cu autoritățile sunt foarte bune.Întrebat despre acest lucru în cadrul unei interve...

La mulți ani, Ana Maria Dragut! Handbalista din Botoșani care joacă în echipa României

Sâmbătă, 24 Februarie 2024
590

Ana Maria Dragut a început să joace handbal la Școala nr. 2 din Darabani, cu profesorul Valentin Dascălu. Din clasa a VIII-a a fost înscrisă printre sportivii Liceului cu Program Sport...