Nereguli constate de Garda de Mediu la ferma unde au ars de vii 6.000 de pui

Nereguli constate de Garda de Mediu la ferma unde au ars de vii 6.000 de pui

Miercuri, în urma autosesizării din presa locală privind incendiu la o fermă de păsări din comuna Curtești, o echipă de comisari ai Gărzii de Mediu a controlat amplasamentul.

S-a constatat că obiectivului deține autorizație de mediu valabilă, capacitatea de producție autorizată a fermei este de 36.000 capete/serie, 5 serii/an, 180.000 capete/an, în 3 hale de creștere a păsărilor.

Incendiul s-a produs la o hală, cu suprafață de 830 mp, bicompartimentată; hala era populată: în compartimentul 1 erau aproximativ 5500 pui, iar în compartimentul 2: 5000 pui.

Hala era acoperită cu azbest, iar podul izolat cu vată minerală, resturile de azbest, vată minerală și lemnăria de susținere a acoperișului fiind îndepartate după intervenția pompierilor și depozitate în curtea fermei.

Mortalități în număr de aproximativ 6000 capete pui, aproximativ 10 tone, atât în hala cât și în curtea societății.

Pe amplasament nu a fost identificată instalație frigorifică în funcțiune, lada frigorifică a fost distrusă în urma incendiului.

La data controlului nu există posibilitatea păstrării mortalităților în instalații frigorifice.

Operatorul economic a demarat operațiunea de mutare a puilor vii din hala 2 într-o hală nepopulată.

Măsuri stabilite:

1.Se va igieniza spațiul afectat de incendiu – mortalitățile se vor sorta și depozita în saci etanși, în spații închise.

2 Se vor preda mortalitățile în vederea eliminării către societăți autorizate.

 3.Se vor selecta deșeurile periculoase rezultate în urma incendiului și se vor depozita în spații special amenajate, în vederea predării către agenți economici autorizați.

 4.Predarea deșeurilor (periculoase și nepericuloase), rezultate din igienizarea halei se va realiza către societăți autorizate, în baza formularelor de transport.

Nu s-au aplicat sancțiuni.

(Comunicat de presă)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect de peste 90.000 de euro, dezvoltat de mai multe școli botoșănene, pentru integrarea elevilor romi

astăzi, 08:02
17

Centrul Județean de  Resurse și de Asistență Educațională din Botoșani a organizat joi, 6.10.2022, ora 14:00, prin intermediul aplicației Google Meet, conferința de închidere a pro...

Calendar Ortodox: Sfinţii Mari Mucenici Serghie şi Vah; Sfinţii Mucenici Iulian preotul, Chesarie diaconul şi Polihronie

astăzi, 07:52
19

Sfinţii Mari Mucenici Serghie şi Vah au trăit pe vremea împăratului Maximian (286-305), erau romani de neam şi dregători de frunte în armata împărăţiei. Ei se bucurau de mar...

Tânăr transportat la spital, în urma unui accident rutier

Joi, 6 Octombrie 2022
230

Un accident cu victime a avut loc, miercuri după-amiază, la intersecția a două drumuri naționale. Un tânăr de 28 de ani, aflat la volanul unui Opel, a fost izbit în plin de o autouti...