Nereguli ascunse în tragedia de la Dorohoi

Nereguli ascunse în tragedia de la Dorohoi

   Monitorul de Botosani

La o săptămână de când sergentul Robert Gabriel Atodirese de 24 de ani şi-a omorât superiorul cu doar trei ani mai mare, a furat 13 pistoale şi 240 de cartuşe şi apoi s-a sinucis simultan cu două pistoale, împrejurările în care s-a produs tragedia sunt încă neclare. Deşi au ridicat o sumedenie de probe şi i-au audiat pe cei care se aflau atunci în unitate, procurorii militari nu au reuşit să facă decât o reconstituire a evenimentelor, fără să afle însă mobilul crimei şi al furtului de arme.

"Şi noi am dori să ştim ce s-a întâmplat însă informaţiile sunt gestionate numai de către procurorii militari. Abia după ce aceştia se vor pronunţa vom şti şi noi ce a condus la acest tragic eveniment", a spus colonelul Radu Anton, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).

Nici procurorul militar Catrinel Macovei, care a ajuns la locul dramei în dimineaţa zilei de 21 ianuarie, nu a putut spune nimic despre împrejurările în care s-a petrecut totul. "Noi am făcut primele cercetări, am căutat armele şi fugarul, după care am declinat competenţa Parchetului Militar Teritorial Bucureşti", a spus acesta.

Nici rezultatele anchetei interne efectuată la finele săptămânii trecute la Detaşamentul de Pompieri Dorohoi nu au fost făcute publice.

Pompierii nu-şi explică furtul armelor

Şi colegii celor doi pompieri au reuşit să reconstituie firul evenimentelor. Ei susţin că Robert Atodirese l-a bătut crunt pe Adrian Ciobanu, urmele luptei fiind descoperite în toată curtea unităţii. Lanţul de la gâtul lui Adrian Ciobanu şi câţiva dinţi au fost găsiţi în partea din spate a unităţii, puloverul acestuia în parcare, iar tricoul său în curtea autobazei cu care se învecinează unitatea ISU. Toate acestea arată că Adrian Ciobanu a încercat în nenumărate rânduri să scape din mâinile agresorului, renunţând la hainele de care era ţinut. Lupta a fost confirmată şi de un locatar din zonă. Dacă cei aflaţi în dormitoare nu puteau auzi strigătele de ajutor ale lui Ciobanu, din cauza distanţei, toţi se întreabă ce s-a întâmplat cu cel care era de serviciu la telefon. Mulţi cred că Robert Atodirese, i-ar fi "pus ceva în cafea". "Totul indică faptul că a fost ceva gândit şi calculat dinainte" au mai spus pompierii dorohoieni. Unii cred că Atodirese ar fi avut de când să valorifice armele şi muniţia pe piaţa neagră, iar alţii că le-ar fi luat doar pentru a discredita unitatea.

Pompierii de la ISU Dorohoi spun că Atodirese nu a comunicat niciodată cu ei, răspunzând monosilabic la majoritatea întrebărilor. Aceştia au negat faptul că tânărul era ţinta glumelor, deşi au recunoscut că uneori râdeau de el.

"I-am spus să nu pună la inimă, pentru că nimeni nu are nimic cu el, sunt doar glume şi aşa se glumeşte pe seama tuturor. Nu e uşor să stai 24 de ore în unitate, mai râdem şi noi. El mi-a spus doar să-l las în pace", a precizat aceeaşi sursă.
Despre Robert Atodirese se spune că imediat după terminarea liceului a vrut să se înroleze în Legiunea Străină Franceză, dar a picat testele medicale, din cauza unor probleme la plămâni. "E clar că nu era ca noi toţi. Dacă vroia să ajungă la Legiunea Străină, înseamnă că avea profil de mercenar", a spus unul dintre pompieri.

 

 


Articol complet in Monitorul de Botosani

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

E prima dată când s-a întâmplat așa ceva: Pacient cu AVC transferat cu elicopterul de la Cluj la Suceava pentru a fi salvat!

astăzi, 15:25
311

La Spitalul Clinic Județean de Urgență Suceava a fost transferat de la Cluj Napoca un pacient cu AVC, fiind prima solicitare de acest fel de la un centru universitar.Potrivit purtătorului de c...

Post vacant într-o parohie din Botoșani, se caută preot pentru 230 de familii!

astăzi, 12:42
317

Mitropolia Moldovei și Bucovinei a actualizat, pe 3 mai 2024, lista cu parohiile vacante pentru care pot opta pentru transfer doar preoții din cadrul Eparhiei Iașilor care întrunesc condiții...

Focul pus cu intenție a distrus tone de furaje, pompierii au reușit să salveze casa și animalele!

astăzi, 10:52
313

Pompierii botoșăneni au fost la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local....