Nemulţumire în rândul medicilor de la UPU Botoşani! "Sunt pasibili oricând de malpraxis"

Medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) Botoşani s-au săturat să muncească până la epuizare şi să nu primească nici toate drepturile salariale care li se cuvin prin lege.

Medicii vor face petiţii la Instituţia Prefectului şi, dacă va fi cazul, şi la Ministerul Sănătăţii, prin care vor aduce la cunoştinţa autorităţilor doleanţele pe care le au şi prin care solicită o rezolvare imediată a acestora.

Una dintre nemulţumirile celor care lucrează UPU este legată de numărul medicilor, în prezent la Botoşani lucrând în cadrul acestei secţii doar 10 medici.

“În liniile de gardă sâmbăta, duminica şi în timpul nopţii sunt numai doi medici de gardă, lucru care contravine prevederilor legale în vigoare, respectiv Ordinului MS 1706 care precizează foarte clar că la minimum 20.000 de prezentări pe an trebuie să fie trei medici în lina de gardă, ori în ultimii trei ani la UPU Botoşani au fost peste 50.000 de prezentări, numai în 2014 au fost  57.000 de prezentări. Acest lucru duce la o creştere a oboselii fizice, psihice şi mai ales profesionale, medicii din UPU fiind pasibili oricând de malpraxis datorită numărului mare de cazuri care trebuie rezolvate", a spus un medic din cadrul UPU Botoşani.
 
O altă nemulţumire a cadrelor medicale de la UPU este legată de neacordarea tuturor sporurilor prevăzute de lege pentru activitatea în UPU.

“Din 2010 nu se mai dă sporul de 15% ce se dă pentru secţiile ce asigură urgenţele  de grad zero şi unul care se dă în toată ţara, numai la Botoşani nu. O altă nemulţumire este că Unitatea de Primiri Urgenţe-SMUR nu este coordonată  şi de medicii din UPU, ci doar de medicii de la ambulanţă, lucru care nu este corect. O să apelăm la organele locale, la prefect şi la Ministerul Sănătăţii dacă nu se soluţionează", a mai spus medicul.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Reacția lui Zeljko Kopic, după ce Dinamo a fost „întoarsă” de Botoșani. Ce a spus despre incidentul din tribune!

astăzi, 12:15

În urma acestui rezultat, Dinamo se află pe locul trei în clasament, cu 17 puncte. De cealaltă parte, Botoșani a rămas tot penultima, cu 8 puncte. Zeljko Kopic, după ce Dinamo a fo...

Pelerinaj cu preoți și preotese la mănăstirile din județele Neamț, Botoșani și Suceava!

astăzi, 11:24

La inițiativa părintelui protopop Valentin Tofan, în Protopopiatul Piatra Neamț s-a organizat în perioada 23-25 septembrie, un pelerinaj cu preoții protoieriei și familiile lor, intit...

Cod portocaliu de vreme severă în județul Botoșani, anunțul meteorologilor!

astăzi, 10:16

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un cod portocaliu de vreme severă valabil de duminică, 29 septembrie, până luni, 30 septembrie, ora 10:00. Zonele afectate sunt Mold...