Nastase ar putea executa doar 8 luni de inchisoare din condamnarea de 4 ani

Nastase ar putea executa doar 8 luni de inchisoare din condamnarea de 4 ani

ADRIAN NASTASE
romaniacurata.ro

Fostul premier Adrian Nastase ar putea sa execute mai putin de un an de inchisoare, dupa condamnarea la patru ani in dosarul Zambaccian, el putand cere eliberarea conditionata dupa 16 luni, din care i-ar putea fi scazute cele opt luni de detentie din dosarul Trofeul calitatii.

Potrivit avocatilor lui Nastase, urmeaza sa fie introdusa la Tribunalul Bucuresti o cerere de contopire a pedepselor primite de fostul premier in dosarul Zambaccian (patru ani) si Trofeul calitatii (doi ani), informeaza Mediafax.

Ar rezulta astfel patru ani de inchisoare, cu posibilitatea ca judecatorul care va analiza cererea de contopire a pedepselor sa aplice, daca crede ca este necesar, un spor de pedeapsa.

Daca pedeapsa in urma contopirii va fi de patru ani (48 de luni), Nastase ar putea cere liberarea conditionata dupa 16 luni. El are dreptul sa ceara liberarea conditionata dupa ispasirea unei treimi din pedeapsa dat fiind ca are peste 60 de ani, a precizat pentru Mediafax unul din avocatii sai, Viorel Ros.

Tinand cont ca a executat deja opt luni de inchisoare din pedeapsa de doi ani in dosarul Trofeul calitatii, Nastase ar putea cere liberarea conditionata dupa opt luni.

Avocatul Ion Cazacu a aratat in schimb ca nu este pregatiti sa faca "calcule matematice" si ca doar un judecator de la Tribunalul Bucuresti poate stabili cu exactitate perioada pe care Nastase urmeaza sa o petreaca in penitenciar ca urmare a condamnarii in dosarul Zambaccian.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sindicatele din Învățământ nu vor pentru profesori salarii diferențiate după performanță!

Joi, 16 Mai 2024
127

Sindicatele din Învățământ au început negocierile cu Ministerul Educației pentru criteriile care vor sta la baza salarizării diferențiate a profesorilor. Amintim că pe 1 april...

Un incendiu provocat de o oală uitată pe foc a creat panică într-un bloc din Botoșani!

Joi, 16 Mai 2024
379

La caz s-au deplasat, în cel mai scurt timp, pompierii din cadrul Detașamentului Botoșani cu autospecială de stingere cu apă și spumă și una de descarcerare, dar și o ambulanță aparți...

Sucevean amendat la Botoșani pentru transport ilegal de lemne!

Joi, 16 Mai 2024
68

În cursul zilei de miercuri,15 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 7 Darabani au oprit pentru control, pe drumul comunal din comuna Havârna, o autoutilitară...