Municipiul Botoşani, condus de viceprimari şi city-manager! Portariuc s-a "eliberat" de atribuţii!

Municipiul Botoşani, condus de viceprimari şi city-manager! Portariuc s-a "eliberat" de atribuţii!
Primarul Ovidiu Portariuc a decis să delege o bună parte dintre atribuțiile pe care le avea până acum către cei doi viceprimari recent instalați pe funcție și către city-managerul orașului, Adriana Zăiceanu.

Cele mai multe atribuții, edilul-șef al municipiului a decis, printr-o dispoziție, să le dea Adrianei Zăiceanu.

De acum înainte, aceasta va semna în numele primarului toate actele de procedură instrumentate de Serviciul juridic-contencios, precum și a celor instrumentate de consilierii juridici din compartimentele aparatului de specialitate al primarului în cauze deduse judecății în care sunt părți municipiul Botoșani, primarul municipiului Botoșani, Primăria Botoșani și Comisia locală pentru aplicarea legilor fondului funciar, precum și a oricăror acte prin care se solicită sau se comunică relații necesare intrumentării/soluționării acestor cauze.

Adriana Zăiceanu va coordona și activitatea Serviciului resurse umane, va analiza și aproba referatele de necesitate privind acordarea de rechizite, birotică și dotări IT pentru compartimentele din cadrul aparatului de specialitate al primarului și de asemenea va coordona activitatea Serviciului de management, proiecte, inclusiv a componenței privind acordarea finanțărilor nerambursabile în condițiile Legii 350/2005.

Viceprimarul Cosmin Andrei a primit, prin dispoziție, coordonarea activităților de verificare a deținerii folosinței suprafețelor de teren agricol, precum și a existenței produselor, producțiilor estimate și a cantităților destinate comercializării, inclusiv semnarea acestora și a certificatelor de producător, alături de secretarul municipiului şi a agentului agricol.

De asemenea, Cosmin Andrei a mai primit și coordonarea activităților de eliberare a autorizațiilor taxi și semnarea acestora alături de secretarul municipiului, la propunerea, prin referat, a Direcției Edilitare, dar și coordonarea activităților de eliberare a autorizațiilor de liberă trecere și semnarea acestora.

Pe lângă sarcinile deja trasate la preluarea mandatului, viceprimarul Marius Buliga se va ocupa și de coordonarea activităților de eliberare sau vizare anuală a autorizațiilor de funcționare a unităților de alimentație publică precum și semnarea acestora.

Primarul Ovidiu Portariuc nu a putut fi contactat telefonic pentru a explica de ce a luat această decizie de a renunța la o parte dintre atribuții.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Criză de apă fără precendent într-o localitate din Botoșani: ”Este o situaţie nemaiîntâlnită!”

astăzi, 11:53
40

Primarul comunei Drăguşeni din judeţul Botoşani, Eugen Nechita, spune că, pe fondul lipsei precipitaţiilor, în localitate se înregistrează o criză fără precedent a apei în ...

USR Botoșani: ”Nu vă lăsaţi păcăliţi de lucrările făcute înainte de alegeri!”

astăzi, 11:24
33

Deși apreciază lucrările de asfaltare din ultimele săptămâni, USR Botoşani şi Alianţa Dreapta Unită  țin să-i atragă atenţia edilului şef că mandatul unui primar este de patr...

Ionuț-Bogdan Cărăușu: ”Vom avea un Botoșani de 10 dacă vom ști să ne prețuim așa cum trebuie tinerii. Pentru că ei sunt viitorul!”

astăzi, 10:53
32

De peste 9 ani desfășor activități educaționale cu și tinerii din Botoșani și nu numai. În tot acest timp am văzut cum autoritățile locale nu au făcut nimic pentru a opri pierderea c...