Municipalitatea ii obliga pe proprietarii de caini sa poarte asupra lor matura, lopatica si pungi!

Municipalitatea ii obliga pe proprietarii de caini sa poarte asupra lor matura, lopatica si pungi!

 Plimbare de voie a cainilor "comunitari"!  

Regulamentul de intretinere si circulatie a cainilor cu stapan pe teritoriul municipiului Botosani a fost aprobat de consilierii locali.

Proprietarii patrupedelor trebuie sa respecte cu strictete regulile impuse, altfel fiind pasibili de amenzi cuprinse intre 50 si 200 de lei.

Cei care vor pune in aplicare aceste masuri si vor acorda amenzile sunt politistii comunitari.

Masura impusa de municipalitate vine in contextul in care, pe strazile orasului, sute de caini fara stapani circula "in afara oricarui regulament", numerosi cetateni, adulti si copii, ajungand la spital in urma muscaturilor provocate de patrupedele slobode.

Proprietarii de caini trebuie sa dovedeasca, prin carnete sanitar-veterinare, ca au asigurat tratamentele specifice, iclusiv vaccinarea animalelor.

De asemenea, nu vor avea voie sa isi plimbe cainele decat in lesa.

Noul regulament ii obliga pe stapanii de caini sa aiba asupra lor, atunci cand isi plimba animalul prin municipiu, lopatica, matura si punga de unica folosinta, pentru a asigura curatirea locului si evacuarea dejectiilor fiziologice in urma patrupedului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Specialiștii antidrog și polițiștii din Botoșani, în vizită educativă la elevii unui liceu din județ! (foto)

Thursday, 26 September 2024

Cu această ocazie, cei 70 de elevi prezenți și-au exprimat părerile cu privire la cauzele care conduc adolescenții către consumul de substanțe psihoactive și, împreună cu specialiștii ...

Un tânăr din Botoșani a rănit grav un câine, polițiștii l-au trimis în judecată!

Thursday, 26 September 2024

Din cercetări, a reieșit faptul că acesta, în luna martie a.c., în timp ce se afla în drumul public, ar fi lovit cu o bâtă un câine ce aparținea unui vecin. Exemplar...

Simona Popescu și Dumitru Crudu: Poeți în dialog la Memorialul Ipotești!

Thursday, 26 September 2024

Întâlnirea va avea loc, începând cu ora 10.00, în Sala de conferințe a Primăriei Botoșani și va fi moderată de Lucia Țurcanu. SIMONA POPESCU (n. 1965, Codlea, Br...