Muncitorii din construcții, monitorizați on-line pentru orele suplimentare

Muncitorii din construcții, monitorizați on-line pentru orele suplimentare

Ministerul Muncii încearcă să implementeze un sistem electronic de contorizare a orelor suplimentare pe care le fac muncitorii din domeniul construcţiilor.

Anunțul a fost făcut de Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, care a analizat ieri, la TVR, principalele concluzii ale unui raportul al Inspectoratului Teritorial de Muncă cu privire la condiţiile de muncă de pe şantierul unui dezvoltatorul imobiliar din Capitală unde mai mulţi muncitori aduşi din India au fost infectaţi cu SARS-CoV-2.

„Din verificările făcute rezultă foarte clar că este necesar un sistem mult mai riguros de contorizare a orelor suplimentare de muncă. (...) Nu este o evidenţă corespunzătoare a orelor suplimentare”, a declarat Alexandru.

În acest context, ministrul Muncii a declarat că ia în calcul implementarea unei evidenţe electronice, „eventual într-o activitate pilot”, pe şantierele de construcţii, astfel încât cei care muncesc în acest domeniu să fie pontaţi cu ore suplimentare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Femeie dispărută ieri de la domiciliul din Franța, sunați la 112 dacă ați vazut-o!

astăzi, 19:52
62

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 37 de ani care la data de 11 iunie a.c. a părăsit domiciliul din Franța, fără a preciza locul în care se d...

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea : Ziua de 15 octombrie va fi declarată „Ziua Părinţilor de Îngeri”, părinții primesc consiliere gratuită!

astăzi, 19:40
53

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea pentru instituirea zilei de 15 octombrie ca Ziua naţională de comemorare a copiilor decedaţi în timpul sarcinii, la naştere sau p&ac...

Un medicament pentru tratarea diabetului va dispărea din farmacii, cu ce va fi înlocuit!

astăzi, 18:41
125

„Conform informaţiilor primite din partea deţinătorului autorizaţiei de punere pe piaţă (DAPP), medicamentul OZEMPIC (SEMAGLUTIDUM), în toate cele trei concentraţii (0,25 mg; 0,5 mg...