MS reorganizeaza directiile de sanatate publica: Dispar 84 de posturi de directori

MS reorganizeaza directiile de sanatate publica: Dispar 84 de posturi de directori

 Directia de Sanatate Publica Botosani  

Ministerul Sanatatii pune vineri in dezbatere publica proiectele actelor normative privind reorganizarea directiilor de sanatate publica, care prevede ca mai multe posturi de directori sa dispara.

Ministerul Sanatatii va reorganiza structura directiilor de sanatate publica prin reducerea functiilor de conducere de la 5 la 3. Acest aspect inseamna eliminarea, din fiecare directie de sanatate publica, a doua posturi de directori adjuncti coordonatori, in total 84 functii de conducere la nivelul intregii tari.

Reorganizarea directiilor de sanatate publica presupune si reducerea unor posturi administrative, ocupate de functionari publici, si a functiilor de conducere, dar nu inseamna disponibilizarea medicilor sau a personalului medical practicant.

Cseke Attila, ministrul Sanatatii si-a exprimat nemultumirea privind activitatea directiilor de sanatate publica subliniind faptul ca eficienta acestora nu este corelata cu structura organizatorica ce vizeaza intre 67 si 326 de posturi ocupate.

Dupa analiza contractelor colective de munca, in urma carora acum daca s-ar efectua reduceri de personal ar trebui platite pana la 24 salarii compensatorii, oficialii ministerului vor decide restructurarea acestor unitati.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sindicatele din Învățământ nu vor pentru profesori salarii diferențiate după performanță!

Joi, 16 Mai 2024
116

Sindicatele din Învățământ au început negocierile cu Ministerul Educației pentru criteriile care vor sta la baza salarizării diferențiate a profesorilor. Amintim că pe 1 april...

Un incendiu provocat de o oală uitată pe foc a creat panică într-un bloc din Botoșani!

Joi, 16 Mai 2024
366

La caz s-au deplasat, în cel mai scurt timp, pompierii din cadrul Detașamentului Botoșani cu autospecială de stingere cu apă și spumă și una de descarcerare, dar și o ambulanță aparți...

Sucevean amendat la Botoșani pentru transport ilegal de lemne!

Joi, 16 Mai 2024
67

În cursul zilei de miercuri,15 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 7 Darabani au oprit pentru control, pe drumul comunal din comuna Havârna, o autoutilitară...