Moţiunea de cenzură a PSD va fi citită astăzi în Parlament

PSD Moţiunea de cenzură iniţiată de PSD, intitulată "Opriţi genocidul social", va fi citită astăzi în plenul Parlamentului. Dezbaterea şi votul final au fost programate pentru marţi, 15 iunie.

Conducerea Parlamentului a decis ca textul moţiunii de cenzură depus de PSD să fie citit în plenul reunit astăzi, începând cu ora 10.30, iar dezbaterea şi votarea ei va avea loc săptămâna viitoare, marţi 15 iunie, de la ora 10.00, a anunţat marţi preşedintele Senatului, Mircea Geoană.

"Moţiunea de cenzură are ca scop blocarea genocidului social pe care tăierea pensiilor şi a salariilor îl va produce", aşa începe moţiunea de cenzură depusă de PSD.

În textul documentului, parlamentarii social-democraţi spun că puterea executivă se află, mai nou, doar la Cotroceni şi îl acuză pe primerul Emil Boc că "a oferit pe tavă preşedintelui României Guvernul pe care îl conduce, reuşind să-l şteargă din paginile Constituţiei, de la capitolul Putere executivă (...) În răstimpul de când au fost instalate la putere, toate ediţiile Guvernului Boc s-au legitimat doar în faţa preşedintelui Băsescu şi în favoarea acestuia, şi nu cum este normal şi constituţional, în faţa Parlamentului şi pentru interesele celor pe care ar trebui să-i reprezinte: milioanele de cetăţeni români".

PSD-ul lansează şi un apel către toţi parlamentarii: "Cetăţenii români nu sunt iobagii dumneavoastră! Nu ne regăsim în mentalitatea de slugă pe care o afişaţi în faţa domnului Băsescu(...) Cei care nu vor vota această moţiune trebuie să îşi asume, fiecare în parte, responsabilitatea pentru dezastrul pe care îl vor produce în România", scrie Realitatea.net.

În cazul în care această moţiune de cenzură nu va trece, liderul PSD a anunţat că partidul este gata să depună alta, în cursul acestei luni.

Opoziţia are în acest moment 213 parlamentari. Pentru a fi adoptată moţiunea de cenzură este nevoie de 236 de voturi. Alături de UDMR şi independenţi, PDL-ul are 253 de deputaţi şi senatori, iar opoziţia 214.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Au plecat la Dorohoi, iar în urma lor a urmat dezastrul: Blocul evacuat, bunuri distruse, mii de lei topiți!

astăzi, 15:49
267

Printr-un apel la 112, pompierii au fost anunțați că iese fum de pe geamurile unui apartament. Se pare că proprietarii au plecat până în municipiul Dorohoi, județul Botoșani, iar &i...

În Duminica Floriilor, PS Nichifor Botoșăneanul va sluji într-o parohie din Botoșani

astăzi, 15:05
128

Duminică, 28 aprilie – Duminica a 6-a din Post (a Floriilor) – Intrarea Domnului în Ierusalim, începând cu ora 7:45, va avea loc resfinţirea bisericii Parohiei Sfâ...

Vine vacanța de 6 zile! Guvernul oferă o zi în plus pentru a face ”punte” între 1 Mai și Paști

astăzi, 13:40
92

Această decizie a fost luată având în vedere importanța religioasă și tradițională a Paștelui Ortodox, care cade în acest an pe 5 mai, aceeași săptămână cu una dint...