Magda Tepoi scapa de proces pana la toamna

Magda Tepoi scapa de proces pana la toamna

 MAGDA TEPOI  

Pentru ca ministerul condus de Elena Udrea nu a fost citat in mod corespunzator, Magda Tepoi, nora fostului presedinte al Tribunalului Botosani, Vladimir Tepoi, poate sa plece in vacanta linistita pentru ca urmatorul termen de judecata a fost stabilit in septembrie.

Procesul in care Magda Tepoi, fost director al Camerei Regionale de Comert Iasi, a fost acuzata si condamnata pentru fapte de coruptie, a fost amanat pana la toamna, pe data de 7 septembrie. Faza de apel a dosarului este aproape de final, insa judecatorii au fost nevoiti sa acorde un nou termen de judecata pentru ca Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului nu a fost citat in mod corespunzator, scrie Buna Ziua Iasi.

Ministerul condus de Elena Udrea si-a schimbat denumirea in luna februarie si pe citatia trimisa la Bucuresti nu a fost trecut numele actual. Din acest motiv, s-a amanat judecarea cauzei pentru luna septembrie. Atunci, se asteapta ca magistratii sa decida daca hotararea Judecatoriei prin prima instanta a fost corecta sau nu.

Magistratii instantei inferioare au condamnat-o pe Magda Tepoi la executarea in regim de detentie a unei pedepse de cinci ani si jumatate de inchisoare. Magda Tepoi nu a primit doar atat. Aceasta are toate sansele sa ramana si fara vila de pe strada Sipotel, nr. 17, din spatele Penitenciarului de Maxima Siguranta Iasi. Judecatorii au trimis la Oficiul Judetean de Cadastru si Publicitate Imobiliara o adresa prin care se arata ca imobilul respectiv este pus sub sechestru asigurator. Asta pentru ca Magda Tepoi va trebui sa restituie banii furati de la Comunitatea Europeana.

Conform bzi.ro, judecatorii au considerat ca Magda Tepoi nu a deturnat intreaga suma ceruta de fostul Minister al Integrarii Europene, ci doar 139 mii euro. Reprezentantii ministerului au cerut 211 mii euro, pentru ca aceasta fusese intreaga suma pusa la bataie in proiectul coordonat de Magda Tepoi si finantat de Comunitatea Europeana.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 18:04
679

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

astăzi, 17:52
326

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

astăzi, 17:14
90

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...