Mortii din Botosani au beneficiat de medicamente compensate, pe care le ridicau singuri de la farmacie!

Mortii din Botosani au beneficiat de medicamente compensate, pe care le ridicau singuri de la farmacie!

   salajeanul.ro

Dupa ce la Referendum s-a reusit miracolul ca mortii sa mearga la vot, iata ca un Raport al Curtii de Conturi confirma ca persoanele decedate pot beneficia si de retete compensate pe care le ridica singuri de la farmacii.

"Au fost validate nelegal prescriptii medicale in valoare estimata de 162.000 lei pe coduri numerice personale care au apartinut unor persoane care erau decedate la data prescrierii cat si la data eliberarii medicamentelor, atat prin farmaciile cu circuit deschis cat si cu circuit inchis (Casele de Asigurari de Sanatate Bucuresti, Botosani, Caras-Severin, Mehedinti si Valcea)", se arata intr-un raport publicat joi de Curtea de Conturi.

Prejudiciul total estimat de Curtea de Conturi in urma controalelor la Casele de Asigurari de Sanatate depaseste 7,4 milioane de euro.

In perioada 2010-2012 au fost angajate, lichidate, ordonantate si platite cheltuieli cu medicamente in cadrul programului national de oncologie, fiind validate nelegal in Sistemul Informatic Unic Integrat prescriptii medicale fara ca initierea si continuarea tratamentului sa fie facuta de medicii oncologi sau hematologi, asa cum au prevazut normele tehnice de realizare a programelor nationale de sanatate, astfel:
prescriptii medicale in valoare estimata de 8.233.000 lei emise, contrar prevederilor legale, de catre medicii de familie care nu aveau contract incheiat pentru prestarea de servicii in cadrul programelor nationale de sanatate (Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti, Casele de asigurari de sanatate judetene Botosani, Braila, Caras-Severin, Hunedoara, Mehedinti si Neamt).

In perioada 2010-2012 au fost angajate, lichidate, ordonantate si platite cheltuieli cu medicamente in valoare estimata de 3.163.000 lei, in cadrul programului national de oncologie si a programului national de transplant de organe, tesuturi si celule de origine umana, prin validarea nelegala in Sistemul Informatic Unic Integrat de prescriptii medicale pentru medicamente fara aprobarea comisiilor de experti de la nivelul caselor de asigurari de sanatate judetene si/sau de la nivelul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti, Casele de asigurari de sanatate judetene Botosani, Braila si Valcea).

Au fost validate nelegal in Sistemul Informatic Unic Integrat prescriptii medicale in valoare estimata de 162.000 lei pe coduri numerice personale care au apartinut unor persoane care erau decedate la data prescrierii cat si la data eliberarii medicamentelor, atat prin farmaciile cu circuit deschis cat si cu circuit inchis (Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti, Casele de asigurari de sanatate judetene Botosani, Caras-Severin, Mehedinti si Valcea).

claudia Claudia:‎ Citeste mai mult pe Hotnews

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sistemul informatic de monitorizare electronică, implementat și la nivelul județului Botoșani!

astăzi, 17:50

Monitorizarea se va realiza automat, fără intervenție umană, sistematic și exclusiv pe teritoriul României, asupra unor dispozitive electronice, pe baza identificatorului acestora și &icir...

Scandalagii amendați de jandarmi la Zilele municipiului Dorohoi! (foto)

astăzi, 17:15

Cu toate acestea, nu au fost tolerate faptele antisociale, în acest sens fiind aplicate 17 sancțiuni contravenționale în sumă totală de aproximativ 12000 de lei. Cea mai mare amend...

(P) Cum și unde ar trebui să depozitezi un dulap pentru arme?

astăzi, 17:01

Un dulap arme omologat nu este doar o obligație legală, ci și o garanție a protecției armelor tale. Depozitarea corespunzătoare a armelor nu doar că îți păstrează investiția în...