Locuinţele pentru tineri, încă departe. "Nu pot să avansez un termen de începere a lucrărilor", spune Portariuc!

Municipalitatea așteaptă ca o delegație de la Ministerul Apărării Naționale să vină la Botoșani pentru a fi semnat protocolul de predare-primire a terenurilor din zona Lebăda.

Dacă problema terenurilor a fost rezolvată, nu la fel se întâmplă și cu finanțarea necesară pentru ridicarea locuințelor pentru tineri.

"Se lucrează la ridicările topografice. Nu pot să avansez un termen de începere a lucrărilor pentru că nu știu dacă în trei luni de zile vom finaliza studiile geotehnice. E în studiu și problema de finanțare, dar o vom rezolva. E o sumă mare necesară pentru prima etapă a cartierului de locuințe. Avem nevoie de cel puțin 5 milioane de euro, numai partea de utilități, sistematizare", a declarat primarul Ovidiu Portariuc.

Municipalitatea a primit de la MApN 46,64 de hectare, condiţia impusă fiind ca 50% dintre locuinţele ce vor fi ridicate, dar nu mai puţin de 187, să fie date angajaţilor Armatei.

Transmiterea acestora se va face într-un termen de 10 ani, într-un procent anual de 15% din numărul total de locuinţe după primii trei ani de la preluare a terenurilor de către autoritatea publică locală.

Edilul municipiului Botoşani a declarat că atunci când încep lucrările la locuinţe va fi invitat şi primarul de Constanţa, Radu Mazăre, de la care a fost preluat proiectul cu locuinţele ieftine.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sistemul informatic de monitorizare electronică, implementat și la nivelul județului Botoșani!

astăzi, 17:50

Monitorizarea se va realiza automat, fără intervenție umană, sistematic și exclusiv pe teritoriul României, asupra unor dispozitive electronice, pe baza identificatorului acestora și &icir...

Scandalagii amendați de jandarmi la Zilele municipiului Dorohoi! (foto)

astăzi, 17:15

Cu toate acestea, nu au fost tolerate faptele antisociale, în acest sens fiind aplicate 17 sancțiuni contravenționale în sumă totală de aproximativ 12000 de lei. Cea mai mare amend...

(P) Cum și unde ar trebui să depozitezi un dulap pentru arme?

astăzi, 17:01

Un dulap arme omologat nu este doar o obligație legală, ci și o garanție a protecției armelor tale. Depozitarea corespunzătoare a armelor nu doar că îți păstrează investiția în...