Mort de COVID luat și îngropat de altă familie, din greșeală

Mort de COVID luat și îngropat de altă familie, din greșeală

Un pacient infectat cu Covid-19, decedat pe data de 31 decembrie a anului tocmai încheiat, pe care Spitalul „Floreasca” din București nu l-a putut elibera aparținătorilor, pe motiv că trupul neînsuflețit era de negăsit, fusese, de fapt, luat și îngropat de altă familie. Poliția a demarat anchetă pentru neglijență. În paralel, sunt verificări administrative și la spital.

Bărbatul urma să fie preluat de familie luni, 4 ianuarie. Însă, atunci când au ajuns la spital, rudele au fost informate că decedatul nu putea fi identificat. Prin urmare, soția defunctului a sunat la 112.

„Prin apel 112, o persoană a sesizat faptul că a fost anunțat cu privire la decesul unei rude aflate în spital, dar la momentul în care au sosit pentru a ridica trupul neînsuflețit, reprezentanții spitalului nu l-au putut elibera. La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul Secției 1, care au intrat în contact cu familia, dar și cu reprezentanți ai unității sanitare, care la acest moment au precizat că urmează a fi eliberat trupul, după încheierea unor proceduri medicale”, a transmis Biroul de presă al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB).

Ipoteza ca angajații să fi făcut o confuzie între cadavre fusese luată în calcul atât de anchetatori, cât și de reprezentanții unității sanitare.

„Noi am avut pe data de 31 decembrie două persoane care au decedat și una dintre familii a identificat cadavrul și acesta a fost predat firmei de pompe funebre. Acum, noi verificăm să vedem dacă acest cadavru nu a fost recunoscut în mod corect de familie sau dacă cineva a greșit în momentul în care a predat cadavrul, pentru că, cel mai probabil, cele două cadavre au fost încurcate”, a spus la Digi24 medicul Bogdan Oprița, purtătorul de cuvânt de la Spitalul „Floreasca”.

Procurorii cercetează și ei cazul.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Bărbat de 25 de ani rănit într-un grav accident rutier

Duminică, 25 Septembrie 2022
331

Un accident rutier a avut loc, duminică seară, în apropierea localității Ripiceni. Un tânăr de 25 de ani a fost rănit, după ce s-a răsturnat cu mașina, anunță reprezentanții In...

Peste 5.000 de elevi din județul Botoșani fac naveta pentru a ajunge la liceu

Duminică, 25 Septembrie 2022
52

Peste 5.000 de elevi din județul Botoșani fac naveta pentru a ajunge la școală, a anunțat, duminică, inspectorul școlar general Bogdan Suruciuc. Oficialul a precizat că bugetul alocat în...

Accident la o cursă auto din Suceava. Spectator din Botoșani, izbit de o mașină (video)

Duminică, 25 Septembrie 2022
821

Un bărbat în vârstă de 27 de ani, din comuna Trușești, a fost lovit, duminică, de o mașină, la o cursă auto organizată pe un aerodrom din Vatra Dornei, județul Suceava.I...