Morminte identificate prin GPS, la Botoșani!

Morminte identificate prin GPS, la Botoșani!
Conducerea societății Urban Serv intenționează să contracteze serviciile unei firme pentru realizarea unui program informatic, unde să fie stocate toate informațiile legate de cele două cimitire din municipiul Botoșani. Acest programn ar urma să aibă și un sistem GPS, cu ajutorul căruia să fie identificate mormintele din Cimitirul Pacea și Cimitirul Eternitatea.

Noua lege a cimitirelor, intrată de curând în vigoare, aduce o serie de modificări legate de administrarea cimitirelor, modificări ce vor fi puse în practică cât de curând și la Botoșani.

"Una dintre cele mai importante modificări este că, dacă se constată că timp de un an de zile un mormânt nu este îngrijit de către urmașii deținătorului, i se poate ridica concesiunea. Apare și posibilitatea, funcție de gradul de umplere a unui cimitir, de închidere pe zone sau în totalitate, nemaifiind locuri de înhumare. În Cimitirul Pacea sunt zone centrale pe care vrem să le propunem Consiliului Local să le declarăm închise, în sensul că nu mai sunt alte locuri de înhumare, dar pentru cei care au concesiune nu e nicio problemă", a declarat Simion Drelciuc, directorul Urbani Serv.

De asemenea, cei care nu plătesc concesiunea vor pierde locul de veci, după ce în prealabil vor fi somați în scris să achite această taxă.

"Vreau să contractez o firmă specializată care să facă un program informatic pentru evidență în cele două cimitire, pentru că și legea prevede anumite informații care trebuie introduse, program care să aibă cuprins în el, în perspectivă, și o poziționare prin GPS, să putem depista locul de înhumare din cimitir. Urmașul care nu știe unde este locul se poate adresa nouă și prin GP vom identifica mormântul. Aceasta este etapa doi, în etapa unu vom introduce toate datele pe care le avem", a mai precizat Simion Drelciuc.


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Târgului Meșterilor Populari se va desfășura în perioada 10-12 mai 2024 la Botoșani

astăzi, 18:43
13

În acest an sunt așteptați la Botoșani 84 de meșteri populari din județele: Botoșani, Suceava, Iași, Vaslui, Neamț, Argeș, Mureș, Prahova, Covasna, Maramureș, Harghita și Republica M...

Blocada polițiștilor a lăsat 7 șoferi fără permis în trei localități din Botoșani!

astăzi, 18:02
51

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 3 acțiuni punctuale în cadrul planului de activitate Blocada, acționând în sistem integrat  împreună...

ANAF a publicat ghidul RO e-Transport: amenzi de până la 100.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor!

astăzi, 17:20
54

Prin implementarea sistemului RO e-Transport, principalul obiectiv al ANAF este de a reduce decalajul fiscal de TVA, prin monitorizarea în timp real a mișcărilor de mărfuri pe drumurile nați...