Dragnea: "Dacă nu iese preşedinte Ponta, sigur nu vom mai fi pe aici la anul"

Dragnea: "Dacă nu iese preşedinte Ponta, sigur nu vom mai fi pe aici la anul"
Furtuna politică declanşată în PSD de stenogramele DNA în care sunt prezentate discuţiile Şova – Hrebenciuc, dar şi izbucnirea nervoasă a lui Marian Vanghelie la adresa unor paparazzi, unde printre înjurături e menţionat tandemul Ghiţă – Ponta, încearcă să fie dezamorsate la partid. Liviu Dragnea a tăcut mult şi se amuză cum contracandidaţii săi pentru şefia PSD se scot singuri din luptă. "Mare noroc că prostia nu este o infracţiune în România", rosteşte pe sub mustaţă când intră în sediul partidului în care este numărul doi. Ioan Rus se roagă pentru sănătatea tuturor, scrie gandul.info.

Partidul trebuie să dea din nou impresia de unitate, în pofida tuturor scandalurilor în care sunt implicaţi membrii săi. Se discută puţin despre subiectul Hrebenciuc, care a făcut de la prima oră un pas înapoi, şi şi-a dat demisia din Parlament. Nu se discută deloc despre socrul lui Victor Ponta, Ilie Sârbu, deşi şi el este implicat în scandalul retrocedărilor. Ecaterina Andronescu, Ioan Adam sunt menţionaţi la Victor Ponta doar la categoria celor despre care nu s-a discutat. În rest, le cere tuturor parlamentarilor şi aleşilor locali ai PSD să nu blocheze anchetele justiţiei. Şedinţa extraordinară a conducerii PSD începe. Prin faţa sediului, trece într-o plimbarea cu bicicleta, Klaus Iohannis, principalul contracandidat al lui Victor Ponta la funcţia de preşedinte.

În spatele uşilor închise

Ponta ia primul cuvântul. "Nu mai putem continua aşa", le spune premierul de la bun început potrivit unor surse participante la şedinţa BPN a PSD. "Eu mă feresc să fac paşi greşiţi şi apar problemele acestea", se plânge premierul în faţa colegilor, spunându-le că este zilnic atacat, dar nu poate face faţă şi problemelor create din interiorul partidului. Imaginea premierului, care este şi prezidenţiabilul PSD, este în centrul discuţiilor. Principalii vizaţi Marian Vanghelie şi Dan Şova, acuzaţi că prin acţiunile lor au vulnerabilizat candidatura lui Ponta la prezidenţiale.

Vanghelie face un pas în spate. "Şi-a cerut scuze, a spus că îi pare rău că a asociat numele premierului cu cel al lui Sebastian Ghiţă", au declarat pentru gândul mai mulţi vicepreşedinţi PSD. "Nu mai suport să fiu urmărit de Ghiţă", a răbufnit Vanghelie în interiorul partidului. Nu toţi sunt convinşi că are dreptate şi că este o victimă a lui Sebastian Ghiţă, dar puţini intervin în discuţie. Afară, după şedinţă, Vanghelie îl mai avertizează o dată pe Sebastian Ghiţă că ştie că el îl urmăreşte şi că va mai exista viaţă şi după alegerile prezidenţiale.

În spatele uşilor, primarul Sectorului 5 arată că este dispus să facă un pas în spate şi să se suspende din toate funcţiile deţinute în partid.

Ioan Rus intervine şi îl laudă pe Vanghelie că a dat dovadă de înţelepciune şi a făcut ca acest conflict să se amplifice.

Al doilea incriminat, Dan Şova intră într-un conflict deschis cu preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea. Cei doi nu îşi mai vorbesc de câteva luni de zile, conflictul între cei doi declanşându-se înainte de Comitetul Executiv de la Orăştie, de la finele lunii iunie. Şova apare în stenogramele DNA cum negociază cu Viorel Hrebenciuc susţinerea pentru funcţia de preşedinte al PSD în epoca post-Victor. Funcţia este vizată şi de Dragnea, care nu îl iartă pe tânărul său coleg pentru modul în care îşi face campania internă.

"Eu am fost în prima linie în toate campaniile, am câştigat ultimele trei campanii, am fost în prima linie la referendum şi tu îţi faci campanie înainte de prezidenţiale", a fost reproşul lui Dragnea la adresa lui Şova în şedinţa PSD. Dragnea îşi avertizează colegii că dacă se continuă în acest mod se poate rata cel mai important obiectiv al partidului – câştigarea competiţiei prezidenţiale.

Surse din PSD au declarat pentru gândul.info că Dan Şova s-a plâns în şedinţa PSD că DNA i-a interceptat o discuţie privată cu Viorel Hrebenciuc. Şi alţi lideri PSD reclamă ultimele acţiuni ale DNA împotriva unor lideri ai partidului, dar toţi susţin că trebuie evitate astfel de situaţii.

Fără prea multe comentarii, Ponta decide că toţi cei implicaţi vor primi o pedeapsă unitară: suspendarea din partid. Vanghelie pentru că a înjurat paparazzi vorbind despre Ghiţă şi Ponta, Şova pentru că a negociat cu Hrebenciuc şefia PSD, iar Ghiţă – şef peste PSD online pentru că a trimis un comunicat fără acceptul conducerii partidului în care cere suspendarea din partid a lui Şova şi Hrebenciuc.

Concluzia întâlnirii o trage Liviu Dragnea: "dacă nu iese preşedinte Victor Ponta sigur cei de la această masă nu vom mai fi pe aici la anul".

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Foc într-un apartament din municipiul Botoșani, vecinii au chemat urgent pompierii! (Foto)

Duminică, 19 Mai 2024
570

Mai multe bunuri din bucătăria unui apartament, situat la etajul III, au fost cuprinse de flăcări. Când s-a produs evenimentul de pe strada Vârnav, proprietarii nu erau acasă. Vecinii...

Valeriu Iftime: Cu atâtea exemple demne de urmat, sunt sigur că vom reuși să realizăm o dezvoltare reală și la Botoșani! (Video)

Duminică, 19 Mai 2024
69

Domnul Bolojan, timp de ani de zile, a oferit Oradiei și județului Bihor un model de administrație publică, eficiență și investiții durabile. În scurta mea vizită în județul Biho...

Sucevean condamnat pentru distrugere, încarcerat în Penitenciarul Botoșani!

Duminică, 19 Mai 2024
77

În cursul zilei de sâmbătă, 18.05.2024, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești în timp ce patrulau pe raza satului Călinești, comuna Dărmănești din Suceava, &i...