Momente inedite pe străzile Botoşaniului! Defilare cu fanfară militară şi torţe! - GALERIE FOTO, VIDEO

Momente inedite pe străzile Botoşaniului! Defilare cu fanfară militară şi torţe! - GALERIE FOTO, VIDEO

   Ionut Tabultoc

Manifestările organizate în acest an, de către Consiliul Judeţean, cu prilejul Zilei Naţionale a României, au avut o notă aparte.

În jurul orei 17.00, în faţa Palatului Administrativ, în aplauzele botoşănenilor, şi-au făcut apariţia angajaţii Ministerului Afacerilor Interne şi ai Armatei care purtau torţe aprinse în mâini, acompaniaţi de fanfara militară.













În frunte cu militarii, sute de botoşăneni au pornit pe străzile municipiului, pe traseul Cuza Vodă-Calea Naţională-Octav Onicescu- Bulevardul Mihai Eminescu-Marchian-Cuza Vodă.

Îmbrăcat în straie populare şi cu tricolorul la gât, preşedintele Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu, a purtat şi el în permanenţă o torţă şi a mers alături de prefectul Costică Macaleţi, primarul Ovidiu Portariuc, viceprimarul Cosmin Andrei şi viceprimarul Cătălina Lupaşcu, precum şi de şefi de instituţii publice şi parlamentari.

Zeci de botoşăneni s-au oprit să aplaude şi să imortalizeze momentul, fanfara cântând “Treceţi batalioane române Carpaţii" şi "Drum bun.

După parada de pe străzile oraşului, cu toţii s-au oprit în faţa Palatului Administrativ unde s-a intonat imnul României, care a răsunat din zeci de piepturi şi la final au cântat “La mulţi ani!. 





















































 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

În Duminica Floriilor, PS Nichifor Botoșăneanul va sluji într-o parohie din Botoșani

astăzi, 15:05
82

Duminică, 28 aprilie – Duminica a 6-a din Post (a Floriilor) – Intrarea Domnului în Ierusalim, începând cu ora 7:45, va avea loc resfinţirea bisericii Parohiei Sfâ...

Vine vacanța de 6 zile! Guvernul oferă o zi în plus pentru a face ”punte” între 1 Mai și Paști

astăzi, 13:40
87

Această decizie a fost luată având în vedere importanța religioasă și tradițională a Paștelui Ortodox, care cade în acest an pe 5 mai, aceeași săptămână cu una dint...

Botoșănean ridicat de acasă în cătușe și dus într-o celulă din Penitenciar!

astăzi, 12:33
248

În cursul zilei de vineri, polițiștii din Flămânzi au identificat un bărbat, din orașul Flămânzi, pe numele căruia era emis de către Judecătoria Botoșani un mandat de execu...