Moldoveni prinși cu țigări de contrabandă pe care vroiau să le vândă în România!

Moldoveni prinși cu țigări de contrabandă pe care vroiau să le vândă în România!
Ca urmare a schimbului de informaţii dintre poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi Prut şi cei din Republica Moldova s-a reuşit reţinerea a trei cetăţeni moldoveni care intenţionau să comercializeze pe teritoriul României 60.000 ţigarete cu timbru de acciză R. Moldova. Țigaretele în valoare de 33.525 lei au fost reţinute în vederea confiscării.

În data de 17 octombrie 2013, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Rădăuţi Prut împreună cu autorităţile Poliţiei de Frontieră din Republica Moldova au declanşat o acţiune specifică pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu tutun.

În cadrul acestei acţiuni, în jurul orelor 21.35 în apropierea drumului naţional ce face legătura între Rădăuţi Prut şi Horodiştea lucrătorii noştri au descoperit şi reţinut trei persoane care transportau trei colete voluminoase.

Cei trei bărbaţi, care nu aveau documente de identitate, au fost conduşi la sediul SPF Rădăuţi Prut pentru continuarea cercetărilor. Bărbaţii au fost identificaţi ca fiind cetăţeni moldoveni, cu vârste cuprinse între 18 şi 19 ani, iar cele trei colete cu ţigări conţineau 3.000 pachete ţigări marca Ritm, cu timbru R. Moldova.

Pe timpul cercetărilor efectuate împreună cu autorităţile de frontieră ale statului vecin s-a stabilit că cele trei persoane au trecut cu ajutorul unei bărci pneumatice coletele cu ţigări peste râul Prut, cu intenţia de a le comercializa pe teritoriul României.

În cauză a fost întocmită lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi trecere ilegală. Întreaga cantitate de ţigări în valoare de 33.525 lei a fost reţinută în vederea confiscării.

Cercetările continuă împreună cu autorităţile de frontieră ale statului vecin în vederea stabilirii întregii arii infracţionale.





 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

astăzi, 16:43
66

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...

Au plecat la Dorohoi, iar în urma lor a urmat dezastrul: Blocul evacuat, bunuri distruse, mii de lei topiți!

astăzi, 15:49
766

Printr-un apel la 112, pompierii au fost anunțați că iese fum de pe geamurile unui apartament. Se pare că proprietarii au plecat până în municipiul Dorohoi, județul Botoșani, iar &i...

În Duminica Floriilor, PS Nichifor Botoșăneanul va sluji într-o parohie din Botoșani

astăzi, 15:05
230

Duminică, 28 aprilie – Duminica a 6-a din Post (a Floriilor) – Intrarea Domnului în Ierusalim, începând cu ora 7:45, va avea loc resfinţirea bisericii Parohiei Sfâ...