Modificări în conducerea unei instituţii botoşănene, aprobate de Consiliul Judeţean

O instituţie botoşăneană va fi reorganizată prin votul consilierilor judeţeni, în şedinţa ordinară a lunii iulie. Un serviciu va dispărea iar un altul va fi transformat în birou.

Modificări în conducerea unei instituţii botoşănene, aprobate de Consiliul Judeţean

Este vorba de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului, care pierde funcţia de şef Centru deservire şi transport, iar Serviciul Adopţii şi Postadopţii se transformă în Birou Adopţii şi Postadopţii.

Potrivit raportului de activitate pe 2017, 11 copii aflaţi în custodia DGASPC au fost adoptaţi- cinci de către familii din judeţul Botoşani, cinci de către familii din alte judeţe, iar un alt copil a fost adoptat internaţional de către o familie de români cu domiciliul în străinătate.

Pe de altă parte, tot aleşii judeţeni vor aproba modificarea componenţei Colegiului Director al DGASPC, motivat de modificările legislative şi în conducerea instituţiei. Astfel, prin decizia guvernului, componenţa Colegiului director este constituită din secretarul general al judeţului, directorul executiv şi directorii executivi adjuncţi, personal de conducere din cadrul Direcţiei şi trei şefi ai altor servicii publice de interes judeţean.

În acest sens, în structura Colegiului Director, Magda Didii, directorul Direcţiei Buget- Finanţe din CJ, va fi înlocuită de Ovidiu Gherasim, directorul Serviciului Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor al judeţului, Amalia Maria, directorul Direcţiei Juridice din CJ va fi înlocuită de Alina Robu, directorul Centrului de Resurse şi Asistenţă Educaţională, iar Geanina Pintilii, directorul Direcţiei Administrarea Patrimoniului din CJ, va fi înlocuită cu managerul Spitalului Judeţean, medicul Livia Mihalache.

Alte schimbări în componenţa Colegiului Director al DGASPC survin şi înlocuirii unor şefi de servicii subordonate instituţiei. Astfel, fostul şef al Centrului de Îngrijire şi Asistenţă Adăşeni, Dănuţ Cîşlariu, va fi înlocuit în Colegiu de actualul şef al Centrului, Iuliana Ionescu. Fostul şef al Centrului rezidenţial pentru persoane adulte cu handicap din Ionăşeni şi Botoşani, Raluca Mihaela Alexandru, va fi înlocuit în componenţa Colegiului de către Oana Damian, actualul şef al Centrului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Rareș Prisacariu, printre prezentatorii unei gale la care nominalizați sunt Patriarhul României, președintele Academiei și Leon Dănăilă!

astăzi, 08:45
22

Ediția a XIII-a a Premiilor Radar de Media, sub genericul „Valori Contemporane”, va avea loc la Sala Luceafărul din bucurești, pe 11 iulie 2024.Printre nominalizații la categoria P...

Oficial de la MapN, despre aparatul de zbor fără pilot descoperit în județul Botoșani: ”A rezultat că...”

astăzi, 08:18
126

Cu privire la informațiile referitoare la aparatul de zbor fără pilot descoperit în luna februarie în județul Botoșani, Biroul de presă al MApN face următoarele precizări:&Icir...

Sfințire de paraclis și hram la Mănăstirea Coșula. Ierodiacon hirotonit preot, starețul a primit ”Crucea Sfântului Ierarh Iosif cel Milostiv” (Foto)

astăzi, 07:42
162

Slujba de sfințire a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, dimpreună cu Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, și ...