Modernizarile la Eltrans vor reduce cu 70% cheltuielile salariale!

Modernizarile la Eltrans vor reduce cu 70% cheltuielile salariale!
Consilierii locali botosaneni au votat marti proiectul de hotarare privind aprobarea unui studio de oportunitate in vederea demararii serviciului de ticketing (distributie si control) pentru transportul public local cu tramvaiul. Implementarea acestui sistem se poate efectua printr-un contract de parteneriat public-privat, durata propusa fiind de minimum 10 ani. Aceasta perioada presupune suficient timp pentru amortizarea investitiei, care va ramane in patrimoniul Primariei.

Partenerul privat desemnat castigator va fi responsabil cu finantarea si implementarea acestui proiect si va beneficia, pe toata durata contractului, de un procent de 15% din valoarea incasarilor realizate de Eltrans din abonamente si bilete. Diferenta sumelor obtinute din incasari va constitui venitul societatii Eltrans.
Implementarea serviciului de ticketing presupune modernizarea parcului de tramvaie, reducerea numarului de calatori fraudulosi si cresterea numarului de calatori, dar si disponibilizari masive. In studiul de oportunitate se arata ca cheltuielile cu salariile vor scadea cu 70%.

In ceea ce priveste sistemul ce urmeaza a fi implementat, tramvaiele ar trebui dotate cu computer de bord dotat cu GPS, in statii ar urma sa fie montate panouri cu LED-uri, pentru informarea calatorilor, cu automate de vanzare a biletelor si reincarcare a cardurilor si alte accesorii. De asemenea, pentru abonamentele lunare se vor introduce carduri pe care vor fi incarcate datele personale ale calatorului. Aceste carduri vor putea fi incarcate cu puncte valorice, in functie de specificul fiecarui abonament. Investitia totala a proiectului este de 398.530 de euro, plus TVA, iar durata maxima de implementare a investitiilor este de aproximativ 6 luni de la semnarea contractului. Responsabila cu finantarea proiectului va fi societatea castigatoare a parteneriatului public-privat.

"Acest proiect este o intentie. Abia acum pornim la drum in vederea implementarii acestui serviciu", a precizat Catalin Flutur, primarul municipiului Botosani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Județul Botoșani se află sub atenționare de Cod Galben. Sfaturile pompierilor!

astăzi, 10:06
677

Astăzi, începând cu ora 10.00 și până la ora 23.00, meteorologii anunță instabilitate atmosferică temporar accentuată.În intervalul menționat, vor fi perioade cu in...

Comuna din Botoșani care își cinstește valorile: Distincții pentru sportivi și artiști, un mare campion a devenit Cetățean de Onoare! (Foto)

astăzi, 09:44
420

La inițiativa primarului Marian Luchian, Consiliul Local și Primăria Hlipiceni au acordat Titlul de Cetățean de Onoare lui Romeo Gontineac, fost jucător profesionist de rugby, de trei ori campio...

Concedierile silenţioase din business: Județul Botoșani, pe lista cu ”cele mai lovite industrii”!

astăzi, 09:17
143

O analiză a Ziarului Financiar, pe baza răspunsurilor primite de la inspectoratele teritoriale de muncă din 19 judeţe, printre care și Botoșani, arată că fenomenul concedierilor colective s-a ...