Institutia Cetateanului de Onoare al municipiului Botosani, votata in unanimitate de consilierii locali

Institutia Cetateanului de Onoare al municipiului Botosani, votata in unanimitate de consilierii locali
Ion C. Rogojanu, primul cetean de onoare al municipiului Botosani, da in folosinta Primariei Botosani un apartament din strada Stefan Luchian, pe o perioada de 10 ani, in vederea implementarii proiectului Institutia Cetateanului de Onoare al municipiului Botosani.

Imobilul inregistra, la data de 16 noiembrie, datorii de 3.482 de lei la plata furnizorilor de utilitati, suma ce urmeaza a fi achitata de catre municipalitate.

Institutia Cetateanului de Onoare al municipiului Botosani se doreste a fi o forma de recunoastere a importantei cetatenilor de onoare, prin crearea unui muzeu pentru persoanele distinse cu acest titlu.

In cererea adresata Primariei Botosani, Ion C. Rogojanu subliniaza si faptul ca imobilul poate fi facut, cu o investitie mica, accesibil din strada Octav Onicescu, cu intrare separata fata de ceilalti proprietari. El poate gazdui pe oricare Cetatean de onoare al municipiului aflat in trecere prin oras si poate depozita material documentar pentru informare despre orasul dumneavoastra si despre Cetatenii de onoare ai acestuia.

Ion C. Rogojanu este primul cetatean de onoare al municipiului Botosani, a facut numeroase donatii municipalitatii. A achizitionat aceste apartament pentru ca a vrut sa fie aproape de Botosani. Acum veniturile nu ii mai permit sa intretina acest apartament. Municipalitatea isi permite sa plateasca niste cheltuieli curente ale unui apartament, pentru cetatenii de onoare, a precizat primarul Catalin Flutur in sedinta Consiliului Local de marti.

Proiectul a fost votat in unanimitate de consilierii locali prezenti in sala de sedinte.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Concedierile silenţioase din business: Județul Botoșani, pe lista cu ”cele mai lovite industrii”!

astăzi, 09:17
55

O analiză a Ziarului Financiar, pe baza răspunsurilor primite de la inspectoratele teritoriale de muncă din 19 judeţe, printre care și Botoșani, arată că fenomenul concedierilor colective s-a ...

Misiune contracronometru, în această dimineață: Bărbat scos din fântână, soția a suferit un atac de panică! (Foto)

astăzi, 08:23
612

Un bărbat în vârstă de 63 de ani a fost salvat de pompieri dintr-o fântână adâncă de aproximativ șapte metri. Misiunea contracronometru a avut loc, în urmă cu...

Comorile Botoșaniului: Bisericuța veche de aproape trei secole în care creștinii își unesc și astăzi destinele! (Foto)

astăzi, 07:57
180

Aici, în urmă cu mai bine de un sfert de secol, în micuța bisericuță de lemn pășea Regele Mihai al României.Bisericuța de lemn din Brăești este de o frumusețe cuceritoa...