Modern Calor trimite incasatori pe teren pentru recuperarea datoriilor de la populatie

Modern Calor trimite incasatori pe teren pentru recuperarea datoriilor de la populatie
Pentru reducerea restantelor pe care o parte dintre clienti le au către operatorul de termoficare, conducerea societătii Modern Calor a pregătit si a trimis pe teren echipe de casieri-încasatori. Acestia au misiunea de a găsi, împreună cu beneficiarii, solutii pentru a debloca situatia plătilor. Restantierii au posibilitatea să achite pe loc facturile neplătite, fiind totodată informati asupra posibilitătii de esalonare, pe care o pot discuta si parafa la centrul de încasare de pe strada Vârnav nr. 7, lângă Scoala generală nr. 7, informeaza un comunicat al Modern Calor.

Pentru a evita acumularea datoriilor prea mari din partea populatiei, juristii operatorului iau din timp măsuri de recuperare. În acest sens, în 2011 peste 3.000 de botosăneni au fost somati, notificati si invitati la conciliere pentru plata restantelor. Pentru că nu s-au prezentat la casieriile Modern Calor, 700 dintre acestia au intrat în următoarele etape ale procedurii de recuperare a restantelor.  355 de proprietari de apartamente au fost dati în judecată, câteva zeci de hotărâri definitive fiind deja pronuntate de instantă, urmând să intre în executare silită. Alte 350 de dosare vor intra în atentia magistratilor imediat ce se termina vacanta judecătorească.

După o atentă analiză a fiecărui caz, factorii de decizie din cadrul operatorului iau în această perioadă si măsura sistării furnizării serviciului.

"Pentru câteva sute de botosăneni nu se va relua furnizarea agentului termic în viitorul sezon rece, motivul fiind doar neplata datoriilor acumulate pentru energia termică furnizată în iarna 2010-2011. Prevederile legislative din domeniu obligă operatorul să ia această măsură, dacă cei vizati au datorii mai vechi de 45 de zile", a declarat Ion Diaconu, directorul general al Modern Calor.

De aceea, plata la zi a facturilor asigură confortul clientilor Modern Calor, dar si sustinerea trendului de scădere a pretului gigacaloriei. Pentru a veni în sprijinul beneficiarilor sistemului centralizat, Guvernul a anuntat cresterea plafonului minim începând cu care se acordă ajutoarele la plata încălzirii. Acesta va fi de 850 de lei pe membru de familie, în loc de 615, cât este în prezent, se mai arata in comunicat.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

38 de ani de la dezastrul de la Cernobâl. La Botoșani ”bate-un vânt ciudat…” (Foto)

astăzi, 14:26
119

Pe 26 aprilie 1986, la ora 01:23 noaptea, cel de-al patrulea reactor al centralei nucleare a explodat. O explozile care a degajat emisii puternic radioactive, nori întregi începând c...

Centrul Vechi s-a umplut de oameni și mașini! Care au fost „vedetele” la Retroparada Primăverii (Foto, Video)

astăzi, 12:50
343

Retroparada Primăverii, eveniment organizat de Retromobil România, a fost și anul acesta un prilej pentru botoșăneni de a adimira mașini construite în ultima jumătate de secol, unele...

Apă sistată într-un oraș și mai multe localități din Botoșani!

astăzi, 12:09
268

Urmare a avariei produse în zona localității Leorda pe conducta din oțel Ø 400 mm, remediată operativ de echipele Nova Apaserv Botoșani, și având în vedere că umplerea ...