Modern Calor: Opozitia locală, nemultumită că nu se scumpeste căldura

În urma declaratiilor politice făcute de consilierul local PSD Florentin Pietraru, conducerea Modern Calor se vede obligată să corecteze o serie de informatii.

Scumpirea căldurii centralizate, asa cum sugerează consilierii PSD, ar afecta o bună parte a populatiei vulnerabile din municipiu. În plus, măsura nu se impune a fi luată deoarece modernizarea sistemului, precum si celelalte măsuri luate în ultima perioadă de timp pentru eficientizarea operatorului, dau posibilitatea scăderii pretului gigacaloriei, ti nu al cresterii lui.

În acest an SC Modern Calor a solicitat scăderea pretului total cu 7 lei pentru fiecare gigacalorie livrată. Ca atare, presiunea pe bugetul local este în continuă scădere.

Subventia pentru anul 2012 va fi de 15 milioane de lei, nu de 21, asa cum Florentin Pietraru dezinformează opinia publică, diferenta de 6 milioane de lei fiind exact subventia pe care n-o va mai aloca Guvernul, începând cu anul viitor.

Conducerea Modern Calor invită consilierii locali din opozitie să vină cu propuneri constructive, concrete, în sprijinul botosănenilor, nu doar cu declaratii politice fără continut. Aceasta cu atât mai mult, cu cât, ca fost director al operatorului de termoficare din municipiu, consilierul PSD si-a adus contributia majoră la falimentarea SC Termica. Prin creditele în valoare de 500 de miliarde de lei vechi făcute de societate în anii 2003-2004, împrumuturi ce nu aveau cum să fie plătite, societatea a fost plasată într-o situatie financiară dezastruoasă.

La acestea s-au adăugat si investitii păguboase de peste 10 miliarde de lei, în sere si economate, făcute sub acelasi manageriat. Subventia de care beneficia operatorul în acea perioadă era mult mai mare decât în prezent. În 2004 Termica a primit o subventie de 260 de miliarde de lei vechi, cu 50% mai mult decât în anul 2011 si totusi societatea functiona cu pierderi foarte mari. În acelasi timp, nu s-au atras fonduri pentru modernizare, lucrările investionale începând abia în ultimii ani.

Revenindu-si foarte greu după anii guvernării PSD, operatorul de termoficare a devenit performant prin modernizare si reorganizare. De aceea nu se impune scumpirea căldurii pentru populatie, măsură surprinzătoare, cu atât mai mult cu cât este în totală disonantă cu doctrina social-democrată a celor care o sugerează.

Modern Calor

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
610

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
172

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
448

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...