Florentin Pietraru: “Fiecare botosanean va trebui sa plateasca 216 lei, indiferent daca este sau nu racordat la Modern Calor”

Florentin Pietraru: “Fiecare botosanean va trebui sa plateasca 216 lei, indiferent daca este sau nu racordat la Modern Calor”

 FLORENTIN PIETRARU  

Consilierul local al PSD, Florentin Pietraru, a declarat, in cadrul unei conferinte de presa, ca in cazul in care subventia guvernamentala pentru caldura va fi eliminata, aceasta va fi suportata, indirect, de catre botosaneni, indiferent daca sunt sau nu racordati la sistemul centralizat de termoficare.

“Intre pretul de productie de 450 de lei si cel de 180 de lei, cat plateste populatia, este o diferenta de 270 de lei pentru fiecare gigacalorie. Rezulta o subventie de 216 miliarde de lei, pe an, pe care trebuie sa o dea cineva. In cursul anului trecut diferenta aceasta a fost platita de la bugetul central si bugetul local. Bugetul central platea o subventionare a costului combustibilului, care se ridica la aproximativ 70 de miliarde de lei pe an, diferenta de 150 de miliarde urmand sa o plateasca Consiliulu Local, ceea ce a si facut. In momentul de fata intreaga subventie se pare ca va fi suportata de catre Consiliul Local. Inseamna ca fiecare locuitor al municipiului Botosani va trebui, indiferent daca este racordat sau nu la Modern Calor, prin sistemul de impozite si taxe sa plateasca 216 lei. Va dati seama ce efort financiar deosebit face Consiliul Local pentru a sustine aceasta subventie? Ne surprinde modul orbesc in care Executivul Primariei a sprijinit aceasta societate", a declarat Florentin Pietraru.

El a mai precizat ca in cazul in care Consiliul Local nu va avea bani sa subventioneze gigacaloria, situatia va deveni dramatica, asa cum s-a intamplat in alte orase din tara.

Florentin Pietraru a mentionat ca suma pe care va trebui sa o suporte Consiliul Local pentru subventie este una uriasa, in comparatie cu celelalte cheltuieli pe care le are de acoperit municipalitatea cu utilitatile si gestionarea orasului, facand referire la reparatii drumuri, salubritate, parcuri si subventia pentru transportul in comun.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
510

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
160

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
432

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...