Modern Calor , despre procedura de facturare a energiei termice!

Modern Calor , despre procedura de facturare a energiei termice!
Facturarea energiei termice către proprietarii apartamentelor deconectate de la sistemul de alimentare centralizată cu energie termică se face potrivit actelor normative în vigoare, inclusiv a Hotărârii Consiliului Local nr.369/2010 privind aprobarea încheierii convențiilor de facturare individuală pentru consumatorii racordați la Sistemul de alimentare centralizată cu energie termica din municipiul Botoșani.

Modern Calor a respectat toate etapele prevăzute în H.C.L. 369/2010. Astfel, s-au întocmit contracte de furnizare cu asociațiile de proprietari și convenții de facturare individuală cu consumatorii racordați la SACET, acestea fiind semnate de către reprezentanții asociațiilor, de furnizor și de proprietarii apartamentelor branșate, asa cum prevede Ordinul ANRSC 483/2010 și Hotărârea Consiliului Local.

Pentru apartamentele nebranșate la sistemul centralizat, se facturează cantitatea de energie termică consumată în proprietatea fiecarui consumator, care este proporțională cu suprafața echivalentă termic a coloanelor de încălzire și distribuție ce traversează locuințele, în situațiile în care acestea sunt neizolate și care cedează în mod continuu căldura în proprietățile individuale. De asemenea, se facturează energia termică ce reprezintă cota-parte din cheltuielile cu energia termică consumată în spațiile aflate în proprietatea comună (casa scării, culoare, spălătorii, uscătorii, subsol, holuri) proporțională cu cota-parte indiviză.

Instalațiile aflate  în proprietatea fiecărui consumator fac obiectul coproprietății forțate din clădirile cu mai multe etaje sau apartamente, așa cum stabilește art. 649 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 287/2009. De asemenea, potrivit art.3 lit (b) din Legea nr. 230/2007, la cota parte din proprietatea comuna niciun proprietar nu poate renunța.

Fiecare proprietar beneficiază în mod direct de căldura cedată de coloanele de distribuție ce traversează toate proprietățile individuale din condominiu, inclusiv cei care au caloriferele deconectate de la aceste coloane. De asemenea aceștia beneficiază în mod indirect de căldura cedată de conductele, coloanele de distribuție și caloriferele montate în spațiile comune, indiferent dacă aceștia au sau nu apartamentele racordate la sistemul centralizat.

Legalitatea facturării energiei termice pentru apartamentele deconectate de la sistemul centralizat este susținută și de sentințele definitive emise de instanțele de judecată, în dosarele înaintate pentru recuperarea debitelor neachitate în termen , care au decis că sumele facturate sunt reale si certe.

Biroul marketing-comunicare
SC Modern Calor

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Foc într-un apartament din municipiul Botoșani, vecinii au chemat urgent pompierii! (Foto)

Duminică, 19 Mai 2024
620

Mai multe bunuri din bucătăria unui apartament, situat la etajul III, au fost cuprinse de flăcări. Când s-a produs evenimentul de pe strada Vârnav, proprietarii nu erau acasă. Vecinii...

Valeriu Iftime: Cu atâtea exemple demne de urmat, sunt sigur că vom reuși să realizăm o dezvoltare reală și la Botoșani! (Video)

Duminică, 19 Mai 2024
85

Domnul Bolojan, timp de ani de zile, a oferit Oradiei și județului Bihor un model de administrație publică, eficiență și investiții durabile. În scurta mea vizită în județul Biho...

Sucevean condamnat pentru distrugere, încarcerat în Penitenciarul Botoșani!

Duminică, 19 Mai 2024
84

În cursul zilei de sâmbătă, 18.05.2024, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești în timp ce patrulau pe raza satului Călinești, comuna Dărmănești din Suceava, &i...