Îţi cere poliţistul şpagă? Poţi fi chemat la audieri!

Procurorii suceveni le-au montat poliţiştilor, în maşinile de serviciu, dispozitive de înregistrare, pentru a depista eventualele fapte de corupţie!

În dosarul polițiștilor corupți cercetați de Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, surse judiciare au mărturisit că anchetatorii au montat în mare secret dispozitive de înregistrare audio în mai multe autoturisme ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, pentru a depista eventualele fapte de corupţie.

Iar înregistrările obţinute de anchetatori au scos la iveală cum unii poliţişti luau şpăgi de la şoferi pe care îi opreau în trafic şi cărora le imputau diferite abateri la regimul rutier.

De altfel, procurorul de caz şi ofiţeri din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie Suceava au identificat, pe baza înregistrărilor respective, zeci de persoane care le-au dat şpăgi respectivilor poliţişti, pentru a scăpa de amenzi.

În ultima săptămână, la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au fost chemate la audieri, în acest dosar, peste 20 de persoane.

În dosar s-a început urmărirea penală faţă de faptele în sine, acuzația fiind de luare de mită.

Rămâne de văzut, în final, câţi polițiști vor fi puși sub acuzare şi pentru ce sume  şi-au riscat aceştia serviciul, pentru că, dacă vor fi găsiţi vinovați, vor fi dați afară din poliţie, relateaza monitorulsv.ro.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Zeci de persoane din Botoșani au raportat la ANAF venituri din meditații!

Tuesday, 1 October 2024

Valoarea netă cumulatăa acestora se ridică la peste 169 de milioane de lei, potrivit edupedu.ro. Conform datelor transmise de ANAF, cele mari venituri nete din meditații, declarate de profesori, a...

Botoșăneni pasionați de șah, câștigători în competiția „Cupa Botoșani” la șah rapid!

Tuesday, 1 October 2024

În cadrul Open A, turneu omologat de Federația Română de Șah și FIDE (Federația Internațională de Șah), au concurat 71 de jucători, legitimați la 23 de cluburi din 9 județe. Com...

Miniconcert de muzică tradițională rromă, susținut de deținuți ai Penitenciarului Botoșani!

Tuesday, 1 October 2024

Acest proiect îndrăzneț a urmărit facilitarea procesului la reintegrare și la valorizare a talentelor celor care, cu dedicare față de tradiții și muzică specifică etniei lor, au c&acir...