Modelele de subiecte pentru examenele naţionale din 2011, postate pe internet

Modelele de subiecte pentru examenele naţionale din 2011, postate pe internet
Modelele de subiecte pentru examenele naţionale din anul 2011, respectiv cele pentru bacalaureat şi pentru evaluarea naţională, au fost publicate pe internet, cu rol orientativ, anunţă Ministerul Educaţiei.

Modelele de subiecte pentru toate tipurile de probe, care pot fi consultate pe site-ul http://subiecte2011.edu.ro, sunt însoţite de precizări privind scopul evaluării, statutul disciplinei, structura subiectelor, competenţele de evaluat şi detalii privind evaluarea, inclusiv baremele de evaluare şi de notare.

Pentru proba scrisă de limba şi literatura română din cadrul bacalaureatului, de pildă, este prezentat ca model un subiect la care, printre altele, elevii trebuie să scrie un text de tip argumentativ de 15-30 de rânduri despre iubire, pornind de la ideile sugerate de afirmaţia "Suntem ceea ce iubim", a lui lui Nichita Stănescu, şi să redacteze un eseu de două-trei pagini în care să prezinte viziunea despre lume reflectată într-una din nuvelele studiate, din creaţia lui Mihai Eminescu, Ion Creangă, I. L. Caragiale sau Ioan Slavici.

"Precizăm că modelele de subiecte sunt orientative şi au ca scop familiarizarea elevilor şi a profesorilor cu tipul de subiecte, gradul de specificitate al acestora în funcţie de tipul programei, precum şi cu nivelul de dificultate al subiectelor pentru examene naţionale din anul 2011", spun reprezentanţii ministerului.

Publicarea acestor modele de subiecte a fost făcută în conformitate cu Metodologia de organizare şi desfăşurare a Evaluării Naţionale pentru elevii clasei a VIII-a în anul şcolar 2010-2011 şi cu Metodologia de organizare şi desfăşurare a examenului de bacalaureat din 2011. (Realitatea.net)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

astăzi, 21:23
184

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

astăzi, 19:12
360

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...

O tânără rănită după ce a căzut de pe bicicletă, ajutată de pompierii militari să ajungă la ambulanță! (Foto)

astăzi, 18:12
149

La caz s-a deplasat, inițial, un echipaj aparținând Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani. Cadrele medicale au constatat faptul că nu o pot transporta la ambulanță și au solicitat...