Mobilizare generala la Lozna! Fetiţă de doi ani şi jumătate, căutată ore în şir în pădure! FOTO, VIDEO

Mobilizare generala la Lozna! Fetiţă de doi ani şi jumătate, căutată ore în şir în pădure! FOTO, VIDEO
Alertă maximă, duminică, în comuna botoşăneană Lozna, după ce o fetiţă de doar doi ani şi jumătate a dispărut într-o pădure aflată la câţiva metri de casă.

Copila, alături de alţi verişori, era în grija bunicii, mama acesteia fiind plecată  la muncă în străinătate. Părinţii micuţei sunt despărţiţi, iar tatal este si el plecat din tara, iar cea mica a ramas in grija bunicii.

Duminică dimineata, în jurul orei 10.00, batrana s-a dus în pădurea din satul Străteni pentru a aduce lemne, şi i-a lăsat pe copii acasă. Când s-a întors, aceasta a văzut că fetiţa lipseşte şi a dat alarma în sat. Mai mulţi săteni au căutat-o pe micuţă prin pădure, iar în jurul orei 13.50 au sunat şi la 112.

Echipaje de poliţie, pompieri, jandarmi, caini politisti, alături de pădurari şi circa 100 de săteni, au scotocit pădurea timp de mai multe ore. 

"In baza unui apel telefonic la 112, in jurul orei 13:52, efectuam verificari privind disparitia unei minore, in varsta de 2 ani si jumatate, de la locuinta Mariei C., in varsta de 77 de ani. Luam in calcul orice ipoteza, orice varianta si am primit sprijin din partea celorlalte institutii abilitate. Desfasuram activitati specifice de cautare, impreuna cu 100 de sateni", a declarat comisarul sef Sauseac Ioan, adjunct al Sefului Politiei municipiului Dorohoi.

In ajutorul celor care participau la cautari au sosit si cativa politisti de frontiera, acestia pornind si ei in cautarea copilei.

UPDATE

La aproximativ 150 de metri de marginea pădurii, in jurul orei 19.00, o angajată a Inspectoratului Judeţean de Jandarmi a găsit-o pe copilă plangand.

"E un sentiment foarte emotionat. Ceva minunat cand gasesti un copil ratacit, pentru ca te gandesti ca poate fi copilul tau. Era in padure, plangea, iar la aparitia noastra a inceput si mai tare sa planga. Am luat-o in brate si am adus-o la apartinator",  ne-a declarat Sanziana Sauciuc, din cadrul Jandarmeriei Botosani.  

Micuţa era murdară pe haine şi speriată, fiind preluată imediat de salvatori. La faţa locului a ajuns şi unchiul fetei. Bărbatul a luat-o în braţe şi a intrat cu copila în casa bunicii, încercând să o liniştească.






















 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
249

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...

FC Botoșani - CS Mioveni 1-0! Victorie uriașă pe Municipal. Sperăm la salvare! (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
308

FC Botoșani a obținut o victorie mare, în disputa cu CS Mioveni. Elevii lui Bogdan Andone au câștigat cu 1-0 manșa tur a barajului de menținere în Liga 1, după un meci în...

50 de tone de deșeuri arse într-un incendiu într-o localitate din Botoșani, pădure la un pas să fie cuprinsă de flăcări!

Vineri, 17 Mai 2024
243

Aproximativ 50 de tone de deșeuri plastice, menajere și vegetale au ars, în această după-amiază, în localitatea Baranca din comuna Hudești. Puțin a lipsit ca flăcările să nu cupr...