Miting cu 3.000 de angajaţi din administraţie publică, miercuri, în faţa Guvernului

Miting cu 3.000 de angajaţi din administraţie publică, miercuri, în faţa Guvernului
Aproximativ 3.000 de angajaÅ£i din administraÅ£ia publică locală vor participa, miercuri, la un miting de protest în PiaÅ£a Victoriei, au anunÅ£at, marÅ£i, liderii FederaÅ£iei NaÅ£ionale a Sindicatelor din AdministraÅ£ie (FNSA), ameninÅ£ând în plus cu declanÅŸarea grevei generale pe termen nelimitat.

  Mitingul FNSA va începe la ora 10.00, la acÅ£iunea de protest fiind aÅŸteptaÅ£i sindicaliÅŸti din aproape toate judeÅ£ele ţării.

Revendicările funcţionarilor din administraţia publică locală vizează reglementarea şi liberalizarea acordării, din 2015, a tichetelor de masă sau a normei de hrană pentru toţi salariaţii din administraţia publică locală, precum şi creşteri salariale pentru salariaţii din administraţia publică locală sau aplicarea, din acest an, a Legii 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice.

"Mitingul de mâine este un alt pas după greva de avertisment ÅŸi greva generală de o zi. După părerea mea, va urma ÅŸi pregătirea pentru greva generală pe perioadă nedeterminată. Spun asta pentru că, ÅŸtiind ce se întâmplă la nivel guvernamental, ÅŸtiu că nu vor da curs revendicărilor, care oricum sunt de prea mult bun simÅ£ ÅŸi care sunt doar două", a declarat vicepreÅŸedintele ConfederaÅ£iei NaÅ£ionale Sindicale "Cartel Alfa", Liviu Apostoiu.

Prim-vicepreşedintele FNSA, Gheorghe Morar, a declarat că la acţiunea de protest de miercuri vor participa funcţionari publici din primării, consilii judeţene şi din instituţii subordonate acestora.

"Nu am cerut venituri exorbitante, ci doar să avem asigurată ziua de mâine. De la 1 iulie, aÅŸa cum ÅŸtiÅ£i, salariul minim pe economie va fi majorat, ceea ce înseamnă că 63 la sută dintre angajaÅ£ii din administraÅ£ia publică locală vor fi remuneraÅ£i cu salariul minim pe economie. Este o stare inacceptabilă, pentru că vom ajunge ca trei sferturi din angajaÅ£ii din primării să fie la limita subzistenÅ£ei", a precizat Gheorghe Morar.

Lierii sindicali au spus că în cazul în care după această acÅ£iune de protest Guvernul României va adopta "aceeaÅŸi atitudine sfidătoare" faţă de problemele salariaÅ£ilor, FNSA va demara procedura pentru organizarea următoarei acÅ£iuni de protest stabilită, respectiv greva generală pe termen nelimitat în administraÅ£ia publică locală.

Potrivit acestora, la acÅ£iunea de strângere de semnături pentru declanÅŸarea grevei generale ar urma să participe ÅŸi alte federaÅ£ii din acest sector de activitate, existând deja un protocol încheiat în acest sens.

FNSA a declanÅŸat, în luna ianuarie, conflictul colectiv de muncă, a înÅŸtiinÅ£at Guvernul despre acest lucru, iar în luna februarie a organizat o grevă de avertisment, care a presupus întreruperea programului de lucru timp de o jumătate de oră în primării, consilii judeÅ£ene ÅŸi instituÅ£ii subordonate acestora.

De asemenea, peste 32.000 de funcÅ£ionari din administraÅ£ia publică locală, din 36 de judeÅ£e, au făcut, în 30 aprilie, grevă generală de o zi, ei solicitând creÅŸteri salariale de 10 la sută ÅŸi acordarea tichetelor de masă. MEDIAFAX

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ANPC atenționează: Nu cumpărați de oriunde alimente pentru masa de Paște!

astăzi, 11:20
18

PreÈ™edintele interimar al ANPC, Sebastian Hotca, a explicat că unul dintre cele mai importante aspecte de care ar trebui să È›inem cont este, în primul rând, locul de unde ne facem...

Polițiștii botoșăneni au adus bucurie unor familii în preajma sărbătorilor pascale! (Foto, video)

astăzi, 09:11
61

Înaintea sărbătorilor pascale, poliÈ›iÈ™tii botoșăneni au avut o întâlnire specială cu o parte dintre copiii pe care i-au cunoscut în cadrul activităților profesionale È...

Calendar ortodox: Astăzi, în Sfânta şi Marea Vineri (Zi aliturgică. Denia Prohodului Domnului), îl cinstim pe Sf. Cuv. Irodion de la Lainici (Slujba lui se va săvârși marți, a treia zi de Paști)

astăzi, 08:11
62

 Cu multă dorire în suflet pentru viaÅ£a monahală, la vârsta de 22 de ani a intrat în monahism la Mănăstirea Cernica, o adevărată ÅŸcoală isihastă. Aici, tânărul ...