Mita electorala cu medicamente sau protectie sociala pe spinarea farmacistilor?

Mita electorala cu medicamente sau protectie sociala pe spinarea farmacistilor?

 O farmacie din Botosani, in prima zi din octombrie  

Lupta mocnita dintre farmacisti si ministrul Sanatatii continua, in detrimentul cetatenilor. Dupa ce Eugen Nicolaescu a anuntat ca medicamentele compensate se vor putea gasi in farmacii in orice moment din zi sau din luna, farmacistii s-au revoltat, anuntand ca atitudinea guvernantilor este pur electorala, promisiunile nefiind realiste.

Nici cetatenii nu au tinut cont de comunicatul ministrului, astfel ca farmaciile au fost luate cu asalt inca din prima zi a lunii. Farmacistii botosaneni, alaturi de colegii lor din tara, se vor intruni pentru a decide cum vor depasi aceasta perioada.

Acum patru ani, tot inainte de alegeri, o astfel de masura s-a soldat cu primirea banilor de catre farmacii peste un an sau doi. Nu inteleg de ce lunile trecute ministerul nu a alocat bani, desi farmaciile au ramas fara bani de medicamente, si acum sanatatea lor a devenit mai importanta pentru guvernanti, a declarat Maricica Cazacu, presedinte al Colegiului Farmacistilor Botosani.

Deocamdata, farmacistii au hotarat sa nu elibereze compensate la intamplare, ci doar in limita plafonului existent.

Pana la noi ordine din partea Casei Nationale, in baza unei legi sau hotarari legale, vom continua ca si pana acum, pe baza plafoanelor stabilite prin contract, a precizat Carmen Nicolau, presedintele interimar al Casei Asigurarilor de Sanatate.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Câte clase trebuie să ai ca să poți conduce o mașină, ce spune legea!

Vineri, 26 Iulie 2024
755

Prin urmare, toți cursanții trebuie să citească și să rețină prevederile din legea circulației. Iar la finalul pregătirii, susțin un examen teoretic, în cadrul căruia răspund la &ic...

Șoferi din Suceava, prinși pe drumurile din Botoșani cu lemne transportate ilegal!

Vineri, 26 Iulie 2024
72

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că acesta nu deține documente legale pentru cantitatea de 1,5 metri cubi material lemnos transportată, motiv pentru care a fost sancțion...

Invitatul de la Știri cu Gelu Graur: ”Cea mai frumoasă perioadă din an este atunci când sunt pe două roți, împreună cu soția mea!”

Vineri, 26 Iulie 2024
296

Pasiune, adrenalină, călătorii rapide, dar și riscuri în trafic, deseori teribilism și, din păcate, uneori tragedii. În Botoșani, în fiecare lună, zeci de persoane obțin per...