Misiune mai puțin obișnuită, pe o stradă din Botoșani! (Foto)

În această perioadă, albinele roiesc și își găsesc uneori adăpost temporar pe ramurile unor arbori, provocând neliniștea locuitorilor din apropiere și a trecătorilor.

Un astfel de caz, la care a intervenit, împreună cu pompierii, și un jandarm botoșănean, s-a petrecut în această după-amiază pe Aleea Mihail Kogălniceanu.

Cu ajutorul autoscării de la Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Botoșani, plt.adj.șef Parasca Ovidiu a luat roiul din copac și l-a introdus în cutia special pregătită pentru astfel de situații.

Ovidiu este comandantul Grupei conductori câini de serviciu din cadrul Jandarmeriei Botoșani, iar în urmă cu câțiva ani și-a descoperit pasiunea pentru apicultură, pe care o practică în timpul liber.

Dragostea pentru micile muncitoare zburătoare îl motivează să intervină atât în timpul serviciului, cât și în timpul liber, pentru a le salva.

”Recomandăm cetățenilor ca atunci când observă un roi de albine să nu se apropie de acesta, pentru a evita să fie înțepați și să anunțe autoritățile prin apel la numărul unic pentru apeluri de urgență 112”, au transmis reprezentanții IJJ Botoșani.



 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșănenii, invitați la sărbătoarea de 10 ani a Clubului Toastmasters!

astăzi, 11:40

Cu această ocazie, structura dedicată dezvoltării personale și susținerii tuturor celor care vor să lupte cu emoțiile vorbitului în public organizează o ședință festivă. Eveniment...

Părintele Negoiță, despre cum se face corect o pomană pentru morți. „Puțin, cu suflet și e destul!”

astăzi, 10:49

Preotul Paul Iulius Negoita a abordat semnificația pomenilor făcute pentru persoanele decedate, subliniind că acestea nu sunt destinate să „hrănească” fizic morții, ci sunt mai degr...

Iftime schimbă un titular la FC Botoșani, chiar înainte de meciul cu Rapid!

astăzi, 09:49

Valeriu Iftime, patronul de la FC Botoșani, a anunțat că portarul Eduard Pap (30 de ani) va fi înlocuit. În urmă cu mai puțin de o săptămână, FC Botoșani a anunțat ofici...