Mirosul fricii se poate simti in transpiratie!

Mirosul fricii se poate simti in transpiratie!
Cand se simt amenintate animalele elibereaza anumite substante care functioneaza ca o alarma pentru celelalte care actioneaza in propriul avantaj.

Denise Chen, de la Univesitatea Rice a declarat ca un proces similar are loc si in cazul oamenilor, informeaza Science Daily. Denise Chen a colectat mostre de transpiratie de la cativa voluntari barbati.

Acestia au tinut bucatele de tifon la subrat in timp ce le erau aratate filme care de obicei inspira teama si altele care nu. Mai tarziu cateva femei voluntare au fost expuse bucatelelor de tifon, pe care le aveau lipite sub nas.

Initial acestea nu au detectat nici o diferenta intre cele doua tipuri de miros. Apoi li s-au aratat cateva imagini cu chipuri care inspirau fericirea si altele frica.

Voluntarele au fost rugate sa arate care imagine indica o fata fericita sau una speriata prin apasarea butonului potrivit pe computer.

Dupa ce au fost expuse imaginilor acestea au reusit sa diferentieze cele doua tipuri de mirosuri. Denise Chen afirma ca rezultatul poate fi explicat presupunand ca mirosul transpiratiei induse de frica le-a facut pe voluntare sa fie mai precaute.

sursa: ziare.com

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Candidații pentru funcțiile de primar și consilieri locali în comuna Mihai Eminescu și-au depus candidaturile!

astăzi, 15:31
33

Verginel Gireadă, candidatul din partea Partidului Social Democrat (PSD) – Filiala Botoșani pentru funcția de primar al comunei Mihai Eminescu, și-a depus candidatura la Biroul Electoral de ...

Copil de trei ani rămas blocat în apartament. Bunica a chemat urgent pompierii! (Foto)

astăzi, 14:50
156

Într-o clipă de neatenție, un copil de trei ani, din municipiul Dorohoi, a rămas blocat într-un apartament situat la etajul IV. La fața locului au ajuns, în cel mai scur...

(P) Renovare de nota 10: cele mai populare dileme şi cum să le faci faţă

astăzi, 14:47
39

Renovările interioare nu sunt deloc uşoare, mai ales atunci când te loveşti de probleme pe care nu ştii cum să le soluţionezi. Fie că reamenajezi o casă, fie că urmează să te muţi &i...